USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40
Втрати орків: 4 8 9 8 7 0 (+1410)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40

Британець зламав акаунти Маска, Гейтса, Байдена та Кардашян у Twitter: Як він буде покараний

Хакеру загрожує 77 років ув'язнення
Хакер
Джерело: відкриті джерела

Британець Джозеф Джеймс О'Коннор, відомий в мережі як PlugwalkJoe, зізнався у масштабному зламі акаунтів відомих людей у Twitter 2020 року. Про це пише видання The Verge.

Він був екстрадований з Іспанії 26 квітня. О'Коннору загрожує до 77 років в'язниці. Вирок буде винесений у п'ятницю, 23 червня.

Деталі масштабного зламу

Слідство встановило, що 23-річний О'Коннор разом з британцем Мейсоном Шеппардом та американцями Гремом Айвеном Кларком і Німою Фазелі у липні 2020 року захопили понад 100 акаунтів знаменитостей та високопоставлених чиновників у Twitter.

Серед них – власник соціальної мережі Ілон Маск, експрезидент США Барак Обама, генеральний директор Microsoft Білл Гейтс, президент США Джо Байден, світська левиця Кім Кардашян та багато інших.

Хакери зламували акаунти відомих людей і потім надсилали їх підписникам твіти з проханням відправити криптовалюту. Крім того, хакери навіть обіцяли повернути подвоєну суму.

До прикладу, в одному з твітів американського репера Wiz Khalifa йшлося: "Я віддаю борг своїй спільноті через COVID-19! Всі біткоїни, відправлені на мою адресу, вказану нижче, будуть надіслані назад у подвійному розмірі. Якщо ви відправите 1000 доларів, я надішлю назад 2000 доларів! Це лише протягом наступних 30 хвилин! Насолоджуйтесь".

Джерело: скріншот

О'Коннор, крім того, що визнав себе винним у зламі понад 100 облікових записів Twitter, зізнався також у здирництві, багатьох випадках комп'ютерного вторгнення, шахрайстві з використанням електронних засобів та відмиванні грошей.

Так, хакер зізнався у крадіжці 794 тисяч доларів у криптовалюті йоркської криптогрупи, кіберпереслідуванні та отриманні доступу до висококласного облікового запису TikTok.

Раніше ми писали, що Національна поліція України спільно з ФБР США ліквідувала мережу сервісів для обміну криптовалюти, здобутої злочинним шляхом.

Читайте також:
Франція підтримає Чехію й Німеччину в боротьбі з кібератаками РФ Франція підтримає Чехію й Німеччину в боротьбі з кібератаками РФ
Українські хакери знищили ІТ-інфраструктуру Українські хакери знищили ІТ-інфраструктуру "Москолектора", – джерело
Українські хакери знищили дата-центр, яким користувався ВПК Росії Українські хакери знищили дата-центр, яким користувався ВПК Росії
РФ має національну кібернаступальну програму, а хакерські угруповання діють у штаті спецслужб по дві-три на кожну, – Вітюк РФ має національну кібернаступальну програму, а хакерські угруповання діють у штаті спецслужб по дві-три на кожну, – Вітюк