USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Бронювання від мобілізації можуть отримати всі поліцейські, – Демченко

За словами нардепа, йдеться про всі категорії співробітників поліції
Мобілізація
В Україні триває мобілізація до ЗСУ
Джерело: відкриті джерела

Наразі триває обговорення законопроєкту про посилення мобілізації в Україні, який вже отримав рекордну за всю історію кількість правок. Народний депутат Сергій Демченко в ефірі Ранок.LIVE повідомив, що бронь від призову отримають усі поліцейські.

"На сьогоднішній день законопроєкт, в тому числі в розрізі цього питання, вирішує таким чином, щоб усім поліцейським, усім надати бронь щодо мобілізації", – сказав він.

За його словами, йдеться про всі категорії співробітників поліції, "без визначення конкретної кількості у відсотках від загальної, як пропонувалося попередньо".

Своєю чергою нардеп Юрій Камельчук заявив, що це питання остаточно не вирішене. Безпековий комітет ще не перейшов до розгляду цих правок.

"Але бронювання поліції – це принципова позиція. Можливо, будуть додаткові консультації з Генштабом про те, що не обов’язково їх задіювати… Якщо казати, що в поліції є кому служити? Так. Чи виконують вони свої функції? Так, виконують. Чи всі? Знову ж таки, ні...", – уточнив він.

Раніше ми повідомляли, що депутати оборонного комітету Верховної Ради концептуально визначились зі списком тих, хто зможе отримати бронювання від служби в армії за новим законом про мобілізацію. 100-відсоткову бронь отримають зокрема працівники Нацполіції і судді, розповів нардеп від "Слуги народу", член комітету Федір Веніславський.

Новини за темою: Уряд пропонує звільняти від мобілізації тих, у кого висока зарплата, – нардеп

Також у Верховній Раді може з’явитись законопроєкт про економічне бронювання. Його можуть зареєструвати уже в кінці березня. 

Додамо, що народні депутати запропонували понад чотири тисячі поправок до законопроєкту про мобілізацію. При цьому Верховна Рада має всі шанси ухвалити його в другому читанні до кінця березня.

Читайте також:
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат
Відвідуваність застосунку Відвідуваність застосунку "Резерв+" в 50 разів більша, ніж ЦНАПІВ, - Міноборони
Міноборони запускає електронну чергу до ТЦК Міноборони запускає електронну чергу до ТЦК
Додаток для військовозобов'язаних Додаток для військовозобов'язаних "Резерв+" з'явився в маркетплейсах і одразу зіткнувся з проблемами