USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

Зеленський про мобілізацію: Військові кажуть, що все йде за планом

В нас досі недостатньо тренувальних майданчиків та баз за кордоном
військові ЗСУ мобілізація
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Президент України Володимир Зеленський оцінив хід мобілізації в Україні. Під час пресконференції у Києві він сказав, що все йде за планом, хоча в нас досі недостатньо тренувальних майданчиків та баз за кордоном. 

"Військові кажуть, що все йде згідно їх плану. Що стосується тренувальних майданчиків, їх недостатньо. Що стосується, чи можна їх розширити, вже йде розширення. Що стосується, чи можна розширити базу за кордоном - так, і це одне з рішень двосторонньої угоди нашої з Польщею", - сказав Зеленський. 

Що з мобілізацією зараз

За даними видання Reuters, рівень мобілізації у травні та червні зріс більш ніж у два рази, якщо порівнювати з попередніми двома місяцями. За словами речника Міноборони Богдана Сеника, є позитивні тенденції. Середній вік мобілізованих залишається колишнім і становить близько 40 років.

Відповідаючи на питання про 200 тисяч додаткових військовослужбовців, раніше озвучених у західній пресі, секретар парламентського комітету з питань національної оборони Роман Костенко підрахував, що таку кількість можна залучити до кінця року, якщо процес триватиме нинішніми темпами. А це може дозволити у майбутньому розглянути законопроект щодо часткової демобілізації.

Нагадаємо, 16 липня завершується термін, який був відведений для оновлення даних. Якщо чоловік порушив правила обліку та не з'явився протягом 10 днів на вимогу ТЦК, військкомат звернеться до суду для обмеження громадянина в керуванні авто.

Читайте також:
У Києві зловмисники намагалися проникнути на об'єкт Міноборони У Києві зловмисники намагалися проникнути на об'єкт Міноборони
Мені шкода, що Україна не може вдарити по Кремлю, - Зеленський Мені шкода, що Україна не може вдарити по Кремлю, - Зеленський
Про здатність зупинити російську агресію цієї осені, загрозу для Сумщини та втрати РФ у Курській області, – перші заяви Зеленського на Про здатність зупинити російську агресію цієї осені, загрозу для Сумщини та втрати РФ у Курській області, – перші заяви Зеленського на "Рамштайні"
Прорив у Курській області – це лише частина операції з ослаблення тиску РФ, – Зеленський Прорив у Курській області – це лише частина операції з ослаблення тиску РФ, – Зеленський