USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Поліцейські, міністри і судді. У Раді розповіли, хто зможе отримати бронювання під час мобілізації

На 100% будуть заброньовані судді та поліцейські
Мобілізація
В Україні триває мобілізація до ЗСУ
Джерело: відкриті джерела

Депутати оборонного комітету Верховної Ради концептуально визначились зі списком тих, хто зможе отримати бронювання від служби в армії за новим законом про мобілізацію. 100-відсоткову бронь отримають зокрема працівники Нацполіції і судді, розповів нардеп від "Слуги Народу", член комітету Федір Веніславський, повідомляє Forbes Ukraine.

Під час розгляду правок оборонний комітет визначився, що на 100% бронюванню підлягатимуть держслужбовці категорії А та до 50% – посадовці категорій B та C в державних органах і органах місцевого самоврядування. Також бронюванню підлягатимуть працівники підприємств, що мають критичне значення. Це насамперед оборонні підприємства.

Працівників поліції переведуть до єдиного військового обліку, адже наразі вони там не перебувають, а мають власний облік. Та усі 100% поліцейських отримають бронювання.

"Ми маємо розуміти, що нацбезпека це не лише захист від ворога, а й захист громадян на вулицях, тож тут особливих дискусій немає", – пояснив Веніславський це рішення.

Також на 100% будуть заброньовані судді, адже це забезпечує незалежність судової гілки влади, зазначив нардеп. Це стосується й працівників інших органів судової влади – Вищої ради правосуддя, Вищої кваліфікаційної комісії суддів, Служби дисциплінарних інспекторів.

Є дискусії щодо бронювання прокурорів і працівників органів досудового слідства, як-от НАБУ, ДБР тощо, додав Веніславський. Нардеп не згадав про варіанти щодо отримання відстрочки від мобілізації за певну суму сплачених податків, які раніше обговорювали на рівні уряду, нардепів економічного комітету та Офісу президента (ОП).

Нагадаємо, чоловіки, які отримали умовні терміни покарання, надалі підлягають мобілізації в Україні. Про це заявив заступник голови Національної поліції Максим Цуцкірідзе.

Народні депутати запропонували понад чотири тисячі поправок до законопроєкту про мобілізацію. При цьому Верховна Рада має всі шанси ухвалити його в другому читанні до кінця березня.

Читайте також:
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат
Відвідуваність застосунку Відвідуваність застосунку "Резерв+" в 50 разів більша, ніж ЦНАПІВ, - Міноборони
Міноборони запускає електронну чергу до ТЦК Міноборони запускає електронну чергу до ТЦК
Додаток для військовозобов'язаних Додаток для військовозобов'язаних "Резерв+" з'явився в маркетплейсах і одразу зіткнувся з проблемами