USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

В Україні від мобілізації вже заброньовано 800 тис. людей

Скористатися електронним бронюванням можуть підприємства, компанії та організації, які вже отримали статус критично важливих для функціонування економіки
Бронювання працівників
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Станом на сьогодні в Україні від мобілізації заброньовано близько 800 000 людей. Проте загалом для забезпечення військових потреб можливо забронювати близько 1,2 млн людей. Про це повідомив заступник міністра економіки Віталій Кіндратів в інтервʼю Forbes Ukraine.

Він нагадав, що скористатися електронним бронюванням можуть підприємства, компанії та організації, які вже отримали статус критично важливих для функціонування економіки. Таким чином можна забронювати до 50% осіб, які підлягають мобілізації.

Чи можна забронювати 100% працівників?

Забронювати 100% працівників можуть компанії, які критично важливі для забезпечення потреб Збройних сил України (ЗСУ) та інших військових підприємств. Також сюди належать компанії паливо-енергетичного та оборонно-промислового комплексів, а також підприємства, що займаються будівництвом фортифікаційних споруд чи реалізують проєкти міжнародної технічної допомоги.

Бронювання працівників поліції та ДСНС

Спочатку (5 червня) Кабінет міністрів ухвалив постанову, в якій зазначалось, що бронювання працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій передбачено в обсягах не більше ніж 50%. 

Також у такому обсязі (до 50%) обмежено бронювання працівників Національної поліції, прокуратури, Бюро економічної безпеки, Державної кримінально-виконавчої служби, Служби судової охорони, судів, установ судової системи та органів досудового розслідування.

Натомість бронюванню підлягають усі військовозобов’язані, які обіймають посади голів обласних, районних, сільських та міських рад та всі посадовці категорії "А".

Проте у червні міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко повідомив, що від мобілізації заброньовано 90% працівників ДСНС та Національної поліції України.

10% співробітників ДСНС мають вибір мобілізовуватися до лав Збройних Сил України, Національної гвардії або Державної прикордонної служби.

Також 10% поліцейських, які підлягають мобілізації, можуть долучитися до бригади "Лють" або додатково створених трьох бойових бригад Національної поліції України.

Читайте також:
Латвія на початку 2025 року має намір провести міжнародний саміт Латвія на початку 2025 року має намір провести міжнародний саміт "Коаліції дронів"
У Києві зловмисники намагалися проникнути на об'єкт Міноборони У Києві зловмисники намагалися проникнути на об'єкт Міноборони
У Вовчанську точаться бої всередині багатоповерхівок У Вовчанську точаться бої всередині багатоповерхівок
Польща допоможе збивати російські ракети над Україною, щоб захистити АЕС Польща допоможе збивати російські ракети над Україною, щоб захистити АЕС