USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Бізнесмен Мазепа вийшов із СІЗО під заставу

Мазепа є підозрюваним у справі про заволодіння землею поблизу Київської ГЕС
Ігор Мазепа
Ігор Мазепа
Джерело: Вікіпедія

Бізнесмен, власник інвестиційної компанії Concorde Capital Ігор Мазепа, якому днями Печерський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід, вийшов з-під варти під заставу. Про це повідомили Forbes у пресслужбі компанії.

"19 січня Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід Мазепі у вигляді тримання під вартою з альтернативою у вигляді застави у 349 млн гривень. А 23 січня Київський апеляційний суд зменшив розмір застави до 21 млн гривень, але не скасував рішення суду першої інстанції", – йдеться у дописі.

Що відомо про справу? 

Державне бюро розслідувань підтвердило затримання на кордоні нібито організатора оборудки з відчуження земель критичної інфраструктури – Київської ГЕС. Крім того, затримали ще трьох його спільників у різних регіонах України, як стверджують правоохоронці, учасників злочинної організації, у тому числі брата бізнесмена.

Йдеться про українського бізнесмена, засновника інвестиційної компанії Concorde Capital Ігоря Мазепу, якого затримали під час проходження україно-польського кордону.

Новини за темою: Затримання бізнесмена Мазепи: Його та ще кількох спільників звинувачують у незаконній приватизації землі біля Київської ГЕС

ДБР називає затриманого організатором схеми протиправного заволодіння землями, на яких розташовані гідротехнічні споруди критичної інфраструктури – Київської ГЕС. 

Згодом засновник Concorde Capital Ігор Мазепа заявив, що справі проти нього вже 10 років, але вона почала рухатися останні півтора місяця. Затримання бізнесмен повʼязує зі своєю позицією щодо тиску на підприємців і діяльністю громадського руху "Маніфест 42".

Новини за темою: Зупинка роботи підприємств на годину: "Маніфест 42" анонсував попереджувальну акцію протесту

Також затримання Мазепи прокоментував бізнес-омбудсман Роман Ващук і зазначив, що правоохоронні органи мають аргументувати нагальність розслідування справи 11-річної давнини проти засновника Concorde Capital Ігоря Мазепи.

Нагадаємо, засновника інвестиційної компанії Concorde Capital Ігоря Мазепу затримали 18 січня о 15:00 під час проходження україно-польського кордону, а Державне бюро розслідувань проводило обшук в офісі компанії.

Читайте також:
Працівник військкомату отримав три роки в'язниці, бо хотів воювати на фронті, а не служити в ТЦК Працівник військкомату отримав три роки в'язниці, бо хотів воювати на фронті, а не служити в ТЦК
У Росії заарештували активи трьох європейських банків на понад 700 млн євро У Росії заарештували активи трьох європейських банків на понад 700 млн євро
Замах на Фіцо: Суд взяв під варту нападника на прем'єра Словаччини Замах на Фіцо: Суд взяв під варту нападника на прем'єра Словаччини
Організатор Організатор "п'яних вечірок" Андрій Ярина вийшов з-під варти під заставу у 272,5 тисячі гривень