USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Агенту Кремля, який понад рік служив на Закарпатті зв’язківцем, повідомили про підозру

Зраднику вже повідомили про підозру у дезертирстві. Наразі готується повідомлення йому про підозру у держзраді
ДБР
Джерело: ДБР

Правоохоронці заочно повідомили про підозру прикордоннику, який служив на Закарпатті і виявився агентом російських спецслужб. Про це поінформували на офіційному сайті Державного бюро розслідувань.

Зазначається, що фігурант є уродженцем Луганська. Чоловік прибув на службу на Закарпаття у червні 2022 року з Лисичанська.

"У серпні цього ж року його призначили начальником групи кіберзахисту відділення зв’язку одного з підрозділів кордону. Попередньо, доступу до державної таємниці військовослужбовець не мав", – розповіли в ДБР.

За оперативними даними, нещодавно він у складі групи ухилянтів незаконно перетнув кордон з Угорщиною. Вже за декілька днів в одному з російських пабліків з’явилася інформація про те, що утікач тривалий час працював агентом спецслужб РФ і зараз перебуває у Москві.

Росіяни стверджували, що він вів підривну діяльність проти України й обіцяли згодом викласти велике інтерв’ю зі прикордонником, додали у відомстві.

"Зраднику повідомлено про підозру у дезертирстві (ч. 4 ст. 408 КК України). Також готується повідомлення про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України)", – поінформували в Бюро.

Санкція статей передбачає покарання у вигляді довічного ув’язнення. Наразі правоохоронці перевіряють контакти зрадника та його можливості щодо передачі таємних даних.

Раніше ми писали, що СБУ затримала в Києві агента ФСБ, який хотів вступити до школи "Армії дронів".

Зазначалося, що окупанти готувались використати розвідінформацію свого агента для здійснення прицільних повітряних атак на об’єкти ЗСУ.

Читайте також:
Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров