Втрати росіян: 6 3 8 1 4 0 (+1130)
USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70

Дилема для Путіна, – Байден прокоментував операцію ЗСУ в Курській області

Президент США повідомив, що кожні чотири-п’ять годин протягом останнього тижня його інформували про події в Україні
Джо Байден
Джерело: CNN

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден вперше прокоментував операцію Збройних сил України в Курській області РФ, яка триває понад тиждень. Американський лідер сказав, що це все може бути дилемою для російського диктатора Путіна, пише Reuters.

Байден повідомив журналістам, що кожні чотири-п’ять годин протягом останніх шести-восьми днів його інформували про події в Україні.

"Це створює справжню дилему для Путіна", – зазначив президент США, коментуючи операцію українських Сил оборони в Курській області.

Байден також зауважив, що Сполучені Штати Америки перебувають в прямому контакті з Україною. Проте розкривати подробиці відмовився.

Новини за темою: "Усі боялися РФ, але ми показуємо, що боятися немає чого": Учасники Курської операції поділилися деталями перших днів прориву

Наступ на Курську область і реакція США

Про те що українська армія увійшла в Курську область, стало відомо 6 серпня. Місцеві повідомляли, що ЗСУ прорвали кордон і почали займати населені пункти.

Через кілька днів радник Білого дому з комунікацій у сфері нацбезпеки Джон Кірбі заявив, що США намагаються зрозуміти, які цілі має операція Збройних сил України в Курській області РФ.

Політик наголошував, що залишить місце, щоб дозволити Україні так чи інакше говорити про свої воєнні операції. І додавав, що ЗСУ наразі не порушують обмежень, які раніше оголошували Сполучені Штати про атаки в глиб Росії.

Водночас у Держдепі заявляли, що Україна не повідомляла їх про операцію в Курській області. Проте в цьому "немає нічого незвичного". Мовляв: це війна, яку веде Україна.

Уже 12 серпня президент Володимир Зеленський вперше офіційно підтвердив операцію Збройних сил в Курській області РФ. Важливою в цьому плані була саме доповідь головкома Олександра Сирського щодо наших оборонних дій на фронті та операції в Курській області. 

Водночас Україна не зацікавлена в тому, щоб забирати територію в Курській області РФ. Станом 13 серпня ЗСУ контролюють 74 населені пункти Курської області РФ. Напередодні українські бійці просунулися на окремих напрямках від одного до трьох кілометрів в цьому регіоні.

Читайте також:
Ізраїль масовано атакував об'єкти "Хезболли" в Лівані. Лідер бойовиків заявив про оголошення війни
Європарламентарі закликають зняти всі обмеження на удари західною зброєю по РФ
Останніми місяцями спостерігаються спроби окупантів бити по газорозподільчому обладнанню, – Галущенко
ЗСУ розширили плацдарм у Курській області, а РФ просувається на Донбасі, – ISW