Втрати росіян: 6 3 8 1 4 0 (+1130)
USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70

Іранські хакери надсилали команді Джо Байдена украдені передвиборчі матеріали Дональда Трампа

Іран заперечує втручання у справи США
Трамп і Байден під час дебатів. 27 червня 2024 р.
Джерело: CNN

Хакери з Ірану надіслали електронні листи з викраденими матеріалами передвиборчої кампанії кандидата в президенти Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа команді передвиборчого штабу чинного очільника країни Джо Байдена. Все це було частиною зусиль Тегерану щодо впливу на вибори в Сполучених Штатах, пише Reuters.

Видання вказує, що вкрадені непублічні матеріали надсилалися американським медійним організаціям, ФБР і ЦРУ з червня.

"Ця зловмисна кіберактивність є останнім прикладом багатобічного підходу Ірану до розпалювання розбрату та підриву довіри до нашого виборчого процесу", - заявили американські відомства.

Втім, Іран заперечує втручання у справи США. І каже, що подібні звинувачення "фундаментально необґрунтовані та абсолютно неприйнятні".

"Іран не має ані мотивів, ані намірів втручатися у вибори в США", - йдеться в заяві.

Приміром, наприкінці червня та на початку липня хакери розіслали електронні листи людям із кампанії Байдена, які містили уривок тексту з викраденого матеріалу кампанії Трампа.

Представники кампанії експрезидента США зауважили, що Джо Байден і Камала Гарріс мають зізнатися, чи використовували вони викрадений матеріал, щоб "зашкодити" Дональду Трампу. Згодом політик сказав про спробу втручання Ірану у вибори в США. Мовляв, представники Ірану зламали бази його передвиборчої кампанії, аби "допомогти демократам".

Новини за темою: Кібератака на кампанії Трампа, Байдена й Гарріс: США звинуватили в спробі зламу Іран

Додамо, що в серпні кандидати в президенти США Дональд Трамп та Камала Гарріс, а також чинний очільник держави Джо Байден стали жертвами іранської фішингової кампанії. Тоді загалом у межах тривалої фішингової кампанії зловмисникам вдалося атакувати близько десятка людей, пов'язаних з політиками. Передовсім хакерів цікавили особисті їхні облікові записи.

Як відомо, президентські вибори в Сполучених Штатах Америки заплановані на осінь 2024 року – мають відбутися 5 листопада.

Читайте також:
РФ поширювала фейкові відео, які дискредитують президентську кампанію Камали Гарріс
Новий замах на Трампа: Що відомо про стрілянину біля гольф-клубу, де перебував колишній президент США
Трамп заявив, що врегулює війну в Україні за допомогою сили і мудрості
Зеленський розповів, про що говорив з Трампом два місяці тому