Втрати росіян: 6 3 8 1 4 0 (+1130)
USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70

Останніми місяцями спостерігаються спроби окупантів бити по газорозподільчому обладнанню, – Галущенко

Також Україна нині втратила близько 9 ГВт генерації електроенергії
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

За останні місяці спостерігаються спроби російських загарбників бити по газорозподільчому обладнанню України. Про це сказав міністр енергетики Герман Галущенко.

Посадовець наголосив, що на карті України не залишилося жодного місця, де б не відбулися атаки на енергетичну інфраструктуру – на ТЕЦ, ТЕС чи підстанції.

"Основна мета росіян – позбавити українців електроенергії та тепла. А в останні місяці також спостерігаються спроби бити по газорозподільчому обладнанню", – зауважив Галущенко.

Міністр також повідомив, що Україна нині втратила близько 9 ГВт генерації електроенергії. А це складає приблизно половину від обсягу електроенергії, що генерувалася в нашій країні.

Газ за графіком взимку?

До речі, днями експерт Інституту енергетичних стратегій Юрій Корольчук заявляв, що газ за графіком та мінімум 12 годин без світла, ймовірно, чекають на українців взимку. 

Він припускав: навіть якщо зима буде середньостатистичною, відключення електроенергії неминучі. І нагадував ситуацію липня, де були довготривалі відключення світла. Разом з тим казав, що  електроенергії не було по 12 годин – "оце оптимістичний сценарій грудня, січня, лютого". 

Водночас аналітик стверджував, що з газом ситуація може бути дещо кращою, однак питання постачання залишається відкритим. Особливо якщо припиниться транзит російського газу.

Читайте також:
Європарламентарі закликають зняти всі обмеження на удари західною зброєю по РФ
ЗСУ розширили плацдарм у Курській області, а РФ просувається на Донбасі, – ISW
Зеленський очікує від Байдена запрошення України в НАТО до завершення його президентської каденції
Зараз немає такої ділянки фронту, де не висів би дрон: Військовий розповів, як БпЛА змінюють хід війни