USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70
Втрати росіян: 6 3 8 1 4 0 (+1130)
USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70

США з’ясовують, яка стратегія України в Курській області, – Кірбі

Водночас схарактеризувати ситуацію на полі бою в Курській області Кірбі відмовився
Джон Кірбі

Джон Кірбі

Джерело: відкриті джерела

Сполучені Штати Америки намагаються зрозуміти, які цілі має операція Збройних сил України в Курській області РФ. Для цього продовжують спілкування з українською владою, сказав на брифінгу радник Білого дому з комунікацій у сфері нацбезпеки Джон Кірбі, пише "Голос Америки".

Він наголосив, що залишить місце, щоб дозволити Україні так чи інакше говорити про свої воєнні операції.

"Працюємо над тим, щоб краще зрозуміти, що вони (Україна, – ред.) роблять, які їхні цілі, яка їхня стратегія", – заявив радник, коментуючи питання журналістів щодо дозволу США Києву завдавати контрвогневих ударів через кордон.

Водночас схарактеризувати ситуацію на полі бою в Курській області Кірбі відмовився, але сказав, що Сполучені Штати підтримують зв’язок з українськими колегами.

"І я б утримався від опису того, що там відбувається на полі бою, допоки ці розмови не завершаться. Та поки ми не відчуємо, що маємо краще уявлення про те, що саме вони роблять", – уточнив політик.

Втім, також додав, що ЗСУ наразі не порушують обмежень, які раніше оголошували США про атаки в глиб Росії.

"Україна використовує американську зброю в зоні, де ми раніше казали, що вони можуть використовувати зброю Сполучених Штатів Америки для транскордонних ударів. Кінцева мета тут – допомогти Україні захистити себе. Просто подивимося, що про це скаже Україна", – зауважив Кірбі.

Новини за темою: Росії може знадобитися рік, щоб відбити втрачені території в Курській області, – WP

Операція ЗСУ в Курській області

Цього тижня 6 серпня українська армія увійшла в Курську область. За інформацією деяких ЗМІ, в операції можуть брати участь близько 10 тисяч українських військових і десятки одиниць важкої техніки.

За декілька днів українським бійцям вдалося просунутися в глиб регіону на кілька десятків кілометрів. 9 серпня українські бійці підтвердили на відео, яке поширилося в мережі, що контролюють місто Суджа, де розташована газорозподільна станція, через яку Росія прокачує газ до Європи.

Українська сторона намагається дотримуватися максимальної інформаційної тиші. Натомість російські так звані "воєнкори" заявляють, що ситуація в регіоні складна і бої тривають на підступах ЗСУ до інших населених пунктів.

Разом з тим президент України Володимир Зеленський у своєму вечірньому зверненні 10 серпня повідомив, що головком ЗСУ Олександр Сирський вже кілька разів доповідав стосовно обстановки на фронті та "витисканню війни на територію агресора".

Глава держави подякував Силам оборони, які це забезпечують. І додав, що Україна "доводить, що дійсно вміє повертати справедливість та гарантує саме такий тиск, який потрібен, – тиск на агресора".

Читайте також:
США оголосило про санкції за фінансові транзакції між РФ і КНДР США оголосило про санкції за фінансові транзакції між РФ і КНДР
Ізраїль масовано атакував об'єкти Ізраїль масовано атакував об'єкти "Хезболли" в Лівані. Лідер бойовиків заявив про оголошення війни
Понад два мільйони іноземців виїхали з Росії впродовж року Понад два мільйони іноземців виїхали з Росії впродовж року
РФ поширювала фейкові відео, які дискредитують президентську кампанію Камали Гарріс РФ поширювала фейкові відео, які дискредитують президентську кампанію Камали Гарріс