USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70
Втрати росіян: 6 3 8 1 4 0 (+1130)
USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70

Під контролем України 74 населені пункти, – Зеленський про операцію в Курській області РФ

Протягом 13 серпня Сили оборони України взяли під свій контроль ще 40 квадратних кілометрів території Курської області
Суджа і ЗСУ

ЗСУ в Суджі. Скріншот з відео

Джерело: скріншот

Збройні сили України контролюють 74 населені пункти Курської області РФ. За 13 серпня українські бійці просунулися на окремих напрямках від одного до трьох кілометрів в цьому регіоні, повідомив президент Володимир Зеленський, посилаючись на доповідь головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського.

"Під контролем України 74 населені пункти. Там проводять перевірки та стабілізаційні заходи. Продовжується розробка гуманітарних рішень для цих територій", – сказав глава держави.

У доповіді головком зауважив, що протягом 13 серпня Сили оборони України взяли під свій контроль ще 40 квадратних кілометрів території Курської області.

"Бої йдуть по всій лінії фронту. Попри високу інтенсивність бойових дій, ситуація перебуває під контролем, продовжуємо ведення операції", – наголосив Сирський.

Разом з тим українські війська продовжують поповнювати обмінний фонд. А підготовка наших наступних кроків триває, додав Зеленський.

Новини за темою: Наступ на Курську область: Путін намагається перекласти провину на чиновників

Операція в Курській області

Нагадаємо, 12 серпня президент України Володимир Зеленський вперше офіційно підтвердив операцію Збройних сил в Курській області РФ.

Важливою в цьому плані була саме доповідь головкома Олександра Сирського щодо наших оборонних дій на фронті та операції в Курській області. Напередодні він повідомляв, що під контролем українських бійців близько тисячі квадратних кілометрів.

Водночас Україна не зацікавлена в тому, щоб забирати територію в Курській області РФ. А хоче захистити життя українців і убезпечитись від російських ударів. За словами речника Міністерства закордонних справ Георгія Тихого, на відміну від Росії, Україні чуже не потрібно. І наша держава не має інтересу забирати територію в Курській області.

Раніше західні ЗМІ припускали, що ЗСУ на довгий термін захопили Курську область та планують знищити авіабазу Халіно.

Про те що українська армія увійшла в Курську область, стало відомо 6 серпня. Місцеві повідомляли, що ЗСУ прорвали кордон і почали займати населені пункти.

Читайте також:
Ізраїль масовано атакував об'єкти Ізраїль масовано атакував об'єкти "Хезболли" в Лівані. Лідер бойовиків заявив про оголошення війни
Європарламентарі закликають зняти всі обмеження на удари західною зброєю по РФ Європарламентарі закликають зняти всі обмеження на удари західною зброєю по РФ
Останніми місяцями спостерігаються спроби окупантів бити по газорозподільчому обладнанню, – Галущенко Останніми місяцями спостерігаються спроби окупантів бити по газорозподільчому обладнанню, – Галущенко
ЗСУ розширили плацдарм у Курській області, а РФ просувається на Донбасі, – ISW ЗСУ розширили плацдарм у Курській області, а РФ просувається на Донбасі, – ISW