Втрати росіян: 6 3 8 1 4 0 (+1130)
USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70

Європарламентарі закликають зняти всі обмеження на удари західною зброєю по РФ

Депутати ЄП наголосили, що без зняття обмежень на застосування зброї Україна не може повною мірою реалізувати своє право на самооборону
Швейцарська зброя. Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Депутати Європейського парламенту проголосували за резолюцію, у якій закликають продовжити військову підтримку України та зняти обмеження на використання західної зброї для ударів по території РФ. Резолюцію схвалили голосами 425 депутатів, повідомляє "Радіо Свобода".

На пленарному засіданні європарламентарі наголосили, що без зняття обмежень на застосування зброї Україна не може повною мірою реалізувати своє право на самооборону.

Посадовці також стверджують, що Україна залишається вразливою до нападів на своє населення та інфраструктуру.

"Недостатні поставки боєприпасів і обмеження на їхнє використання можуть звести нанівець вплив докладених зусиль. Висловлюємо жаль через зменшення обсягів двосторонньої військової допомоги Україні з боку країн ЄС", – зазначали євродепутати.

Тому країни ЄС закликали виконати своє зобов’язання поставити Україні мільйон боєприпасів, а також надати ракети Taurus та іншу зброю.

Новини за темою: Нідерланди дозволяють Україні бити своєю зброєю по території РФ

Слід нагадати, що Україні потрібно отримати дозвіл від чотирьох країн для того, щоб почати бити по території Росії далекобійною зброєю.

Зокрема ще в липні на саміті Європейської політичної спільноти у Великій Британії президент Володимир Зеленський закликав Захід дозволити ЗСУ бити по військових об'єктах в глиб Росії. Глава держави акцентував на аеродромах, з яких РФ щодня підіймає винищувачі для ракетних та бомбових ударів по Україні. Зеленський наголошував, що російські аеродроми треба знищити.

Читайте також:
Останніми місяцями спостерігаються спроби окупантів бити по газорозподільчому обладнанню, – Галущенко
Індія продовжує продавати снаряди для оборони України, попри протести РФ
ЗСУ розширили плацдарм у Курській області, а РФ просувається на Донбасі, – ISW
Зеленський очікує від Байдена запрошення України в НАТО до завершення його президентської каденції