USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55
Втрати росіян: 6 3 7 0 1 0 (+1130)
USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55

Бої у Курській області: Росіяни скаржаться на розгромлену обстрілами Суджу та захоплені села

Про те, що українські військові перебувають у цій зоні, повідомляють російські воєнкори, українська сторона події у РФ офіційно не коментує
Суджа, Курська область, РФ
Суджа, Курська область, РФ
Джерело: РосЗМІ

З вчорашнього дня, 6 серпня, у Курській області (межує з Сумською, Україна) заявили про прорив кордону. Росіяни скаржаться, що на територію регіону до Суджанського району заїхали українські війська на танках та іншій бронетехніці. Там розпочалися бойові дії. Станом на ранок 7 серпня окупанти заявили, що "українські формування захопили кілька сіл біля Суджі", а сам районний центр зазнав численних обстрілів та руйнувань. Про те, що українські військові перебувають у цій зоні, повідомляють російські воєнкори, українська сторона події у РФ офіційно не коментує.

У мережі вже з'явилася інформація про перші втрати російських окупантів під час прориву кордону в Курській області. Зокрема, як пишуть у пропагандистських Telegram-каналах, у Росії "не без втрат" в особовому складі, техніці та авіації. Число постраждалих внаслідок обстрілів Курської області зросло до 28, повідомив ТАСС головний позаштатний хірург області Андрій Локтіонов.

У мережі розповсюджують фото збитого вертольота Ка-52. Також пропагандисти розповідають про знищення російського вертольота Мі-8. У мережі публікують відео, як російські військові здаються в полон. А боєвики з підрозділу "Ахмат", які мали обороняти кордон, відступили.

Другий день боїв

Окупанти повідомляють, що на прикордонні у Курській області начебто ЗСУ зайняли населені пункти Миколаєво-Дар'їно, Дар'їно та Свердликове. Наголошують, у Курській області зберігається важка ситуація саме у Суджанському районі.

"Українським формуванням таки вдалося закріпитися в прикордонній зоні", – повідомляють російські ЗМІ.

І додають, напружена ситуація зберігається в хуторі Олешня – там російські військовослужбовці практично в повному оточенні ведуть запеклі бої із супротивником.

Вчора Міноборони РФ заявило: 300 військових ЗСУ з 11 танками та понад 20 ББМ нібито розпочали атаку в Курській області. ЗМІ повідомляли про втрати Росії у живій силі, техніці та авіації. Є полонені російські військові.

Тим часом у курських пабліках і каналах зростає кількість публікацій з проханням знайти та допомогти вивезти родичів із населених пунктів, які, за даними місцевих жителів, залишилися без зв'язку, – це Заолешенка, Лебедівка, Свердликово та інші.

Водночас жителі російського міста Курчатов повідомили про звуки вибухів та вибите скло у будинках через атаки у ніч проти 6 серпня. Відомо, що в місті Курчатов розташовується Курська АЕС.

А Міноборони Росії відзвітувало, що протягом ночі над Бєлгородською, Курською, Ростовською та Воронезькою областями збили та перехопили 11 безпілотників. А очільник Курської області заявив про збиття двох ракет силами ППО.

Нагадаємо, у березні цього року під час виборів в Росії РДК заявив про прорив кордону РФ у Курській та Бєлгородській областях, там тривали інтенсивні бої та обстріли.

Читайте також:
Ізраїль заклав вибухівку в тайванські пейджери Ізраїль заклав вибухівку в тайванські пейджери "Хезболли"
Журналісти виявили у родичів деяких нардепів елітну нерухомість, куплену під час війни Журналісти виявили у родичів деяких нардепів елітну нерухомість, куплену під час війни
Загальні втрати України та РФ у війні сягнули мільйона осіб, – WSJ Загальні втрати України та РФ у війні сягнули мільйона осіб, – WSJ
Meta заблокує доступ для RT та інших державних ЗМІ Росії Meta заблокує доступ для RT та інших державних ЗМІ Росії