Втрати росіян: 6 3 8 1 4 0 (+1130)
USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70

Ізраїль масовано атакував об'єкти "Хезболли" в Лівані. Лідер бойовиків заявив про оголошення війни

Очільник угрупування Хасан Насралла сказав, що Ізраїль "перетнув усі червоні лінії"
Вибухи в Лівані
Джерело: відкриті джерела

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) завдає ударів по об’єктах "Хезболли" на півдні Лівані. Натомість очільник угрупування Саїд Хасан Насралла заявив, що Ізраїль "перетнув усі червоні лінії", пишуть місцеві ЗМІ.

Разом з тим в ЦАХАЛі повідомляють, що "Хезболла" розбудовувала військову інфраструктуру під прикриттям "живого щита". Тобто - цивільних ліванців.

"Десятиліттями "Хезболла" озброювала цивільні будинки, копала під ними тунелі та використовувала цивільних як живий щит, перетворивши південний Ліван на зону бойових дій. ЦАХАЛ діє, щоб забезпечити безпеку на півночі Ізраїлю, щоб дозволити мешканцям повернутися до своїх домівок і досягти цілей війни", - йдеться в повідомленні.

Водночас на тлі численних атак та бомбардувань лідер "Хезболли" Насралла заявив, що Ізраїль "перетнув червоні лінії", зважившись на підрив пейджерів, якими користувалися терористи угрупування.

"Ізраїль своїми діями оголосив війну. Ця атака - безпрецедентна за всю історію Лівану. Розправа у вівторок і середу (17-18 вересня, - ред.) - це воєнний злочин, оголошення війни. Це можна назвати як завгодно", - прокоментува ватажок "Хезболли".

А в мережі тим часом публікують відео потужних вибухів на об'єктах "Хезболли" у Лівані, які лунають в різних частинах країни.

Нагадаємо, днями сотні членів ліванського збройного угруповання "Хезболла", включаючи бойовиків і медиків, були серйозно поранені внаслідок вибуху пейджерів, які використовували для зв'язку в столиці Лівану Бейруті.

Пізніше з'ясувалося, що ізраїльська спецслужба Моссад заклала невелику кількість вибухівки в 5000 тайванських пейджерів, які замовило ліванське угруповання "Хезболла" за кілька місяців до вибухів. За даними джерел, поінформованих про операцію, 3000 пейджерів вибухнули, коли на них надіслали спеціальне закодоване повідомлення, яке активувало вибухівку. 

Читайте також:
Вибухнуло 3 тис. з 5 тис. пейджерів: ЗМІ розкрили деталі спецоперації Ізраїлю в Лівані
У Лівані прогриміла нова серія вибухів: Слідом за пейджерами вибухають навіть телефони й ноутбуки
Ізраїль заклав вибухівку в тайванські пейджери "Хезболли"
Масові вибухи пейджерів сталися у Лівані: Відомо про тисячу поранених