Втрати росіян: 6 3 8 1 4 0 (+1130)
USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70

На лікування українських військових Німеччина надає 50 млн євро

Від початку великої війни в німецьких клініках пролікували 1173 важкопоранених і травмованих українських військових
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Уряд Німеччини виділяє додаткове фінансування на лікування українських військовослужбовців. На програми з госпіталізації та лікування поранених захисників нададуть ще 50 млн євро, повідомляє пресслужба уряду ФРН.

Ці витрати обіцяють відшкодовувати без бюрократичних процедур Федеральним відомством з надання адміністративних послуг.

"Ми вже евакуювали та пролікували в німецьких клініках 1173 важкопоранених і травмованих українських військових і мирних жителів. Ця підтримка також передбачає допомогу тяжкопораненим солдатам, які борються за свободу своєї країни. Завдяки знайденому нами рішенню забезпечуємо безпеку для отримання необхідного медичного лікування в Німеччині", – сказав міністр фінансів Крістіан Лінднер.

У відомстві також нагадали, що Німеччина лишається на боці України. І з початку повномасштабного вторгнення РФ у лютому 2022 року прийняла поранених з України на лікування. 

Так, з березня 2022 з України евакуювали важкопоранених та важкохворих, які проходили лікування в Німеччині та інших країнах ЄС. Крім військових це були також цивільні. Багато з них втратили кінцівки та отримали вогнепальні й вибухові поранення.

Німецькі клініки надалі продовжують лікувати українських військових, наголосили в уряді. 

Новини за темою: "Ми вміємо воювати, вміємо йти до цілі, але якщо ветеран сам, то не буде толку". Історія військового, який відкрив власний медичний центр

До речі, в травні команда медиків з Канади, Сполучених Штатів Америки й України провела реконструктивні операції на обличчі та шиї 32-х поранених українських бійців. Більшість захисників мали комбіновані поранення. Загалом спеціалісти провели 88 хірургічних втручань.

Читайте також:
ЄС виділить Україні додаткові 160 млн євро для енергетики
На Дніпропетровщині депутат міськради побив військовослужбовця
Німеччина виділить Україні 100 млн євро допомоги напередодні зими
"Лікарі без кордонів" заявили про вихід з РФ