USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 3 9 3 0 (+950)
USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00

У Бахмуті росіяни залишили деякі позиції через контратаки українських військ

Українські захисники взяли в полон 10 російських солдатів
Сирський
Командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський
Джерело: Сухопутні війська ЗСУ

Сили оборони України на окремих ділянках у Бахмуті провели контратаки, змусивши окупантів залишити деякі свої позиції. Про це повідомив командувач Сухопутних військ ЗСУ, генерал-полковник Олександр Сирський.

Разом з тим командувач назвав ситуацію на Бахмутському напрямку доволі складною: продовжуються інтенсивні бойові дії. Загарбники провели численні атаки, намагаючись прорвати оборону українських позицій на декількох напрямках.

"Щоб просунутись вперед, ворог застосовує максимум зусиль та не рахується ні з чим. Попри значні втрати у бій постійно кидають нові штурмові групи "Вагнера", бійців інших приватних компаній, десантників, але взяти місто під контроль противнику не вдається. На окремих ділянках Бахмута окупантів контратакували підрозділи ЗСУ, й росіяни залишили деякі позиції", – сказав Сирський.

Новини за темою: Вагнерівці депортували з Бахмута чотирьох дітей: Офіс генпрокурора розпочав розслідування

Крім того, на Лиманському напрямку оборонці України протягом кількох останніх днів відбили численні штурми. Спроби ворога захопити позиції не вдалися, противник зазнав втрат. Воїни ЗСУ взяли в полон 10 ворожих солдатів, додав він.

Олександр Сирський нагороджує воїнів ЗСУ
Джерело: Сухопутні війська ЗСУ

Що кажуть в Генштабі

На Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії. В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут, в якому тривають бої, та Мар’їнка. Протягом минулої доби противник вів марні наступальні дії. Від ворожих обстрілів постраждали 15 населених пунктів Донецької області.

"Українські захисники стійко тримають оборону. Однак ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою", – попереджають у Генштабі.

Що кажуть в ISW

Водночас фахівці Інституту вивчення війни (ISW) зазначають, що голова групи "Вагнера" Євген Пригожин пригрозив вивести війська "Вагнера" з Бахмута, якщо російське військове командування не надасть більше боєприпасів своїм найманцям. В інтерв'ю пов'язаному з Кремлем так званому військовому блогеру Пригожин заявив, що найманці ПВК "Вагнера" продовжуватимуть воювати в Бахмуті, але їм потрібно буде "організовано відійти або залишитися і померти", якщо ситуація негайно не покращиться.

Нагадаємо, тривалий час ситуація навколо Бахмута залишається напруженою. Російська армія щодня обстрілює місто та навколишні населені пункти і штурмує українські позиції. Ба більше, в Росії вже навіть почали заявляти про буцімто "успіхи" в Бахмуті. Однак в ЗСУ стверджують: їм вдається відбивати атаки ворога.

Читайте також:
Українці найбільше серед європейських країн готові воювати за свою країну Українці найбільше серед європейських країн готові воювати за свою країну
Україна вперше від початку війни збила в повітрі російський стратегічний бомбардувальник. Чому це серйозний успіх? Україна вперше від початку війни збила в повітрі російський стратегічний бомбардувальник. Чому це серйозний успіх?
Торік військові витрати у світі зросли на 6,8%, – дослідження Торік військові витрати у світі зросли на 6,8%, – дослідження
Частину розрізали, а решту віддали Росії. Як після розпаду СРСР Україна лишилася без далекобійних літаків стратегічної авіації Частину розрізали, а решту віддали Росії. Як після розпаду СРСР Україна лишилася без далекобійних літаків стратегічної авіації