USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 2 1 4 0 (+1270)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Українці найбільше серед європейських країн готові воювати за свою країну

Найменше серед європейських країн готові воювати за свою державу в Італії, Німеччині, Австрії, Іспанії, Болгарії
ЗСУ, дрон, безпілотник, БПЛА

Фото ілюстративне

Джерело: Володимир Зеленський

Україна має найвищу готовність воювати за свою країну серед європейських країн. Про це свідчать дані опитування, проведеного в жовтні – грудні 2023 року соціологічною групою "Рейтинг" у співпраці з інститутом досліджень Gallup International, що пройшло в межах проєкту End of Year 2023. 

Серед сусідів України відносно більшу готовність воювати за свою країну вислови у Молдові, де цей відсоток трохи більш ніж половина. У Румунії та Польщі відсоток готовності воювати дещо менше половини опитаних.

Найменше серед європейських країн готові воювати за свою державу в Італії, Німеччині, Австрії, Іспанії, Болгарії.

Ситуація у світі

Загалом у світі найвищий рівень готовності воювати за свою країну продемонстрували Вірменія та Саудівська Аравія: їхні показники становлять відповідно 96% та 94%. Високий рівень готовності також мають такі країни, як Азербайджан, Грузія, Афганістан, Індія та Пакистан.

У країнах Америки та Європи найбільший показник тих, хто не визначився. Вищу готовність воювати демонструють респонденти з країн Центрально-Східної Європи, найнижчу – Південної.

Загалом найменше серед європейських країн готові воювати за свою державу в Італії, Німеччині, Австрії, Іспанії, Болгарії.

Найменше тих, хто відповів, що готовий воювати за свою країну, серед японців.

Що кажуть інші опитування

Опитування дослідницької агенції Info Sapiens показує, що майже половина українських чоловіків не готові мобілізуватися – 48,1%. Натомість 35% чоловіків готові долучитися до ЗСУ. 

Серед основних причин, що демотивують українських чоловіків йти у ЗСУ, респонденті називали недостатнє матеріальне забезпечення (65,6%), можливість отримати інвалідність або померти (64,1%), невизначеність строків служби (63,8%) та ймовірність потрапити до поганого командира (59,6%).

Читайте також:
Україна за рік піднялась на 18 позицій у світовому рейтингу свободи слова  Україна за рік піднялась на 18 позицій у світовому рейтингу свободи слова
Поставки затягуються: NYT дізнався, коли Україна отримає обіцяну Заходом зброю з нових пакетів допомоги Поставки затягуються: NYT дізнався, коли Україна отримає обіцяну Заходом зброю з нових пакетів допомоги
Повнолітні чоловіки з 18 травня мають оновити дані в ТЦК: Кому йти до військкомату не потрібно? Повнолітні чоловіки з 18 травня мають оновити дані в ТЦК: Кому йти до військкомату не потрібно?
Темпи російської мобілізації могли зрости до 40 тисяч військових на місяць, незважаючи на втрати Темпи російської мобілізації могли зрости до 40 тисяч військових на місяць, незважаючи на втрати