USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 3 4 0 0 (+1260)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Окупанти, ймовірно, прорвалися в Очеретине: Чим це загрожує

Проблема втрати Очеретиного пов'язана із загрозою обвалу оборонної лінії на Покровському напрямі
Окупанти, армія РФ, російські військові
Джерело: відкриті джерела

Росіяни прорвалися у село Очеретине Донецької області. Ситуація на цій ділянці фронту продовжує ускладнюватись для ЗСУ. Про це пише BBC News.

Вдалось окупантам це зробити завдяки масованому застосуванню КАБів, якими вони проломлюють позиції ЗСУ. Такий прорив ставить під загрозу місто Покровськ на заході Донеччині.

Яка ситуація зараз в Очеретиному?

За словами представника групи військ "Хортиця" Назара Волошина, 24 квітня РФ ввела в бій на лінію Новобахмутівка – Очеретине резервну 55-ту мотобригаду.

З української сторони на позиції повернулися підрозділи 47-ї механізованої бригади, які раніше тримали оборону в Очеретине, а 100-й механізованій бригаді командування віддало наказ контратакувати.

Карта боїв станом на 25 квітня
Джерело: DeepState

Чим загрожує окупація Очеретиного?

Попри те що Очеретине – це невелике село, де до війни жили приблизно три тисячі мешканців, його втрата може створити проблеми для ЗСУ.

Проблема втрати насамперед пов'язана із загрозою обвалу оборонної лінії на Покровському напрямі, створення якої українське командування було змушене розпочати після залишення Авдіївки.

У разі подальшого просування окупантів у Західному напрямку вони впруться в нові рубежі оборони в районі Карлівського водосховища та річки Вовча, які важко форсувати.

А от у районі Очеретиного жодних водних перешкод немає, щобільше, через село проходить дорога Т0511, що веде прямо на Покровськ.

Можливий прорив російських військ в Очеретине ставить під загрозу охоплення ті частини ЗСУ, що обороняються на південь від нього біля села Бердичі.

До того ж від Очеретиного менш як 15 км до основної дороги, що з'єднує Велику Новосілку і Костянтинівку через Покровськ. 

Окупанти хочуть захопити всю Донеччину

DeepState 13 квітня писало про те, що російські війська у Донецькій області окупували село Богданівку та просунулися біля Часового Яру, Новокалинового та Тоненького.

Згодом у Міноборони України заявили, що Богданівка – під контролем Сил оборони, за неї тривають важкі бої.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомляв, що українські війська мають певний тактичний успіх на Куп'янському та Лиманському напрямках. Водночас головком зазначив, що ворог намагається вийти на кордони Донецької області, використовуючи перевагу в повітрі, ракетах і артилерійських боєприпасах. При цьому він наголосив, що Часів Яр залишається під контролем ЗСУ. Спроби противника прорватися в місто були невдалими.

Читайте також:
Військові можуть самостійно вирахувати виплати: Міноборони запустило спеціальний калькулятор Військові можуть самостійно вирахувати виплати: Міноборони запустило спеціальний калькулятор
МВС Росії оголосило в розшук Зеленського, Порошенка і генерала ЗСУ: У МЗС України вже відреагували МВС Росії оголосило в розшук Зеленського, Порошенка і генерала ЗСУ: У МЗС України вже відреагували
Напередодні Великодня СБУ попереджає про спроби РФ створити конфлікти серед релігійних громад України Напередодні Великодня СБУ попереджає про спроби РФ створити конфлікти серед релігійних громад України
На т.о. Луганщині окупанти погрожують матерям відбирати немовлят: Це порушує Конвенцію щодо злочинів геноциду На т.о. Луганщині окупанти погрожують матерям відбирати немовлят: Це порушує Конвенцію щодо злочинів геноциду