USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10
Втрати орків: 4 5 7 8 3 0 (+870)
USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10

Вагнерівці депортували з Бахмута чотирьох дітей: Офіс генпрокурора розпочав розслідування

З міста було депортовано трьох хлопчиків та одну дівчинку
Депортація українських дітей
Депортація українських дітей
Джерело: відкриті джерела

Учасники ПВК "Вагнера" протягом квітня цього року депортували з Бахмута чотирьох дітей. Прокурори виявили доказові відео у проросійських ЗМІ, повідомляють у відомстві.

Так, правоохоронці встановили, що на одному з відео представники так званої ПВК "Вагнера" на чолі зі своїм ватажком 16 квітня 2023 року незаконно депортували з м. Бахмута дві родини місцевих мешканців разом із двома неповнолітніми дітьми.

Також встановлено, що упродовж 17–18 квітня 2023 року з цього населеного пункту озброєні вагнерівці вивезли у невідомому напрямку ще дві сім’ї бахмутян з маленькими дітьми.

"Загалом незаконно депортовано трьох хлопчиків та одну дівчинку. Наразі проводяться першочергові слідчі дії, направлені на встановлення усіх обставин кримінальних правопорушень, розшук українських дітей та повернення їх додому", – додають в прокуратурі.

Ювенальними прокурорами Донецької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Окупанти готуються до масового викрадення дітей з Енергодара

Окупаційна влада Енергодара розпочала примусову евакуацію населення з міста. Як інформує "Енергоатом", також готується масове викрадення українських дітей. 

Їх буде вивезено до Криму. 

"Вивозити дітей у бік Криму планують на станційних автобусах, таким чином нібито легалізуючи крадіжку ще й транспорту ЗАЕС, яким персонал станції добирається на роботу. Наразі орки вже почали вивозити з дитячих садочків міста меблі, матраци та інші речі", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 49 країн оголосили спільну заяву щодо незаконної примусової депортації українських дітей до Росії у відповідь на проведення засідання Радбезу ООН за формулою "Аррії" 5 квітня, в якому РФ головує. 

Загалом окупанти примусово депортували понад 19 500 українських дітей. З них – 4390 сиріт.

 
Читайте також:
Україна розслідує майже 4 тисячі злочинів, вчинених військовими РФ проти дітей, - Лубінець Україна розслідує майже 4 тисячі злочинів, вчинених військовими РФ проти дітей, - Лубінець
У Німеччині знайшли понад 160 українських дітей, яких депортували до РФ У Німеччині знайшли понад 160 українських дітей, яких депортували до РФ
У Реєстрі зниклих безвісти за особливих обставин налічується понад дві тисячі дітей У Реєстрі зниклих безвісти за особливих обставин налічується понад дві тисячі дітей
Під час великої війни зросла психотравмованість серед дітей, особливо – переселенців, – судовий експерт Під час великої війни зросла психотравмованість серед дітей, особливо – переселенців, – судовий експерт