USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Заступнику директора "Київавтодору" повідомили про підозру в службовій недбалості зі збитками у майже 2 млн грн

Замовлені стовпчики не відповідали чинним нормам ДСТУ
стовпчик-корупціонер
Джерело: Telegram Офіс Генпрокурора

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомили про підозру ексдиректору комунального підприємства "Шляхово-експлуатаційне управління по ремонту та утриманню автомобільних шляхів та споруд на них Печерського району м. Києва", який наразі працює заступником директора КК "Київавтодор". Про це повідомили в пресслужбі Офісу генерального прокурора.

За даними слідства, між комунальним підприємством та товариством уклали договір на постачання дорожнього обладнання - обмежувальних стаціонарних стовпчиків з нержавіючої сталі.

Однак, технічні та якісні характеристики обладнання не відповідали чинним нормам ДСТУ, визначеним для їхньої висоти.

"Внаслідок службової недбалості з боку ексдиректора комунального підприємства територіальній громаді завдано майже 2 млн грн збитків. Заступнику інкриміновано службову недбалість", - йдеться у повідомленні.

Наразі вирішують питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Новини за темою: "Корупційні скандали": До України прибули інспектори для аудиту американської допомоги

Корупційні скандали

До речі, у січні в мережі з'явилися публікації документів Міноборони, за якими відомство закуповувало продукти вдвічі-втричі вищі за ринкові. Унаслідок кількох розкритих злочинних схем деяких чиновників було звільнено, а кільком особам висунули обвинувачення і навіть обрали запобіжний захід у вигляді арешту.

Пізніше Олексій Резніков пообіцяв проведення внутрішньої перевірки та покарання винних і реформувати систему харчування в армії.

Також відомство оприлюднило додатки до договорів про вартість послуг з організації харчування ЗСУ, а також ціни на продукти в каталозі, які закуповують постачальники.

Крім того, повідомлялося, що правоохоронці оголосили підозру посадовцю Міністерства оборони України, оскільки вважають його причетним до розкрадання 5 млн гривень під час будівництва казарм для ЗСУ.

Читайте також:
Вперше в Україні запустили Вперше в Україні запустили "Портал Захисників та Захисниць"
Метро на Виноградар Київметрополітен планує добудувати максимум через два з половиною роки Метро на Виноградар Київметрополітен планує добудувати максимум через два з половиною роки
Готель Готель "Україна" у центрі Києва виставили на продаж: Початкова ціна стартує з понад мільярда гривень
Щодо заступника МОН Винницького проведуть службове розслідування: Знайшли порушення, пов’язане з корупцією Щодо заступника МОН Винницького проведуть службове розслідування: Знайшли порушення, пов’язане з корупцією