USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

ВАКС зобов'язав НАБУ відкрити справу проти голови "Укренерго" Кудрицького за підозрою у корупції

НАБУ спочатку проігнорувало заяву щодо Кудрицького, тепер за рішенням ВАКС візьметься за розслідування
Володимир Кудрицький, голова
Голова "Укренерго" Володимир Кудрицький
Джерело: відкриті джерела

Вищий антикорупційний суд зобов'язав НАБУ відкрити справу проти Кудрицького за фактом отримання хабара. Про це йдеться у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Зазначається, що адвокат (прізвище не названо) подав до суду на НАБУ в тому, що Бюро проігнорувало його заяву про відкриття справи на керівника "Укренерго" Володимира Кудрицького.

У заяві йшлося про зловживання владою та службовим становищем (ст. 209, 364 та 368 Кримінального кодексу України).

Суд задовольнив позов і постановив НАБУ розпочати справу, щоб з'ясувати причетність Кудрицького до вище вказаного злочину.

Скандал навколо "Укренерго"

Нещодавно у ЗМІ з'явилася інформація про те, що 4 липня ВАКС арештував начальника департаменту безпеки "Укренерго" за підозрою в розтраті державних коштів при закупівлі бронежилетів. А Кудрицький начебто проходить як свідок у справі.

Журналісти повідомили, що згідно з аудитом ДАСУ в "Укренерго" за 2019-2023 роки, було виявлено загальних порушень на суму 68 млрд грн. Зокрема, закупівля бронежилетів за завищеною ціною, невиконання умов договорів з учасниками ринку, через що "Укренерго" сплатило штрафів на 285 млн грн, несвоєчасне підписання актів із "Гарпоком", що призвело до порушень на 11,7 млрд грн тощо.

Нагадаємо, днями Кудрицький заперечив інформацію про те, що зараз Україна продає електроенергію закордон.

Читайте також:
Директор НАБУ звільнив першого заступника Углаву Директор НАБУ звільнив першого заступника Углаву
Мати заступника начальника Полтавського ТЦК купила квартиру майже за 2 млн гривень Мати заступника начальника Полтавського ТЦК купила квартиру майже за 2 млн гривень
Суд призначив заставу главі Антимонопольного комітету Павлу Кириленку Суд призначив заставу главі Антимонопольного комітету Павлу Кириленку
Вирішував земельні питання за пів мільйона гривень: НАБУ та САП завершили слідство за підозрою заступника голови Рівненської облради Вирішував земельні питання за пів мільйона гривень: НАБУ та САП завершили слідство за підозрою заступника голови Рівненської облради