USD
НБУ
39.78
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.85
Втрати орків: 4 6 1 0 6 0 (+800)
USD
НБУ
39.78
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.85

В Міноборони розкрили ціни на харчування для військових

Було оприлюднено додатки до договорів, по яких відбувається постачання харчових продуктів в військові частини
Міноборони
Джерело: відкриті джерела

Міністерство оборони України оприлюднило додатки до договорів щодо вартості послуг з організації харчування ЗСУ, а також ціни на продукти в каталозі, які закуповують постачальники. Це робиться для дотримання прозорості закупівель, йдеться в офіційному повідомленні Міноборони.

Отже, було оприлюднено додатки до договорів, по яких відбувається постачання в військові частини, а також останні цінові зміни.

Згідно з опублікованими даними вартість послуги добового харчування була зменшена і складає від 137,04 грн до 144,06 грн, тоді як раніше вона складала 145,80 грн. Зменшення цін вдалося забезпечити завдяки скороченню термінів дії договору, що позбавило постачальників необхідності враховувати інфляційні та інші ризики.

Поточна ціна яєць як першого, так і вищого сорту становить 8–9 гривень, макаронних виробів – коливається від 35,70 до 42,30 грн за кілограм. Ціна за кілограм картоплі свіжої коливається від 12,60 до 17,70 грн, кілограм картоплі свіжої ранньої вартує від 16,90 до 40 грн, а куряче стегно – від 90,96 до 108 грн за кілограм. 

Ціна враховує не тільки саму вартість продуктів, а ще й доставку, в тому числі до фронту, а також зберігання, заміну продуктів та інші додаткові послуги, пояснили у відомстві. Всі ці витрати закладені у вартість продуктів, розповіли у Міноборони. 

У відомстві зазначили, що підхід з публікації даних про закупівлі буде застосований і до інших угод, які стосуються тилового забезпечення. Зокрема, щодо військової форми і палива.

"Відповідна інформація буде публікуватись без відомостей щодо номерів військових частин, їх місце розташування та кількості особового складу", – зауважили у Міноборони.

Читайте також:
В Україні можуть виробляти Patriot, – Маркарова В Україні можуть виробляти Patriot, – Маркарова
США готують пакет допомоги Україні на 1 млрд доларів: Яка зброя туди увійде США готують пакет допомоги Україні на 1 млрд доларів: Яка зброя туди увійде
Обмеження на консульські послуги для чоловіків: Кого стосується та як довго це триватиме Обмеження на консульські послуги для чоловіків: Кого стосується та як довго це триватиме
Європарламент схвалив продовження режиму безмитної торгівлі для України Європарламент схвалив продовження режиму безмитної торгівлі для України