USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 2 1 4 0 (+1270)
USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95

"Корупційні скандали": До України прибули інспектори для аудиту американської допомоги

Аудитори перевірять належність використання допомоги, яку США надають Києву коштом платників податків
аудит
Джерело: Ambassador Bridget A. Brink Twitter

До України прибули інспектори для перевірки належного використання допомоги, яку Сполучені Штати надають Києву коштом американських платників податків. Про це посол США Бріджит Брінк написала у Twitter.

"Тепло привітала Офіс генерального інспектора Державного департаменту, генерального інспектора Міністерства оборони та Офіс генерального інспектора USAID, які прибули з чітким графіком зустрічей та метою покращити незалежний нагляд за допомогою США Україні. Ми дотримуємося найвищих стандартів підзвітності та всебічного нагляду за допомогою, що надається США", – йдеться в її повідомленні.

Спеціальні аудитори від уряду Сполучених Штатів Америки, Світового банку і міжнародної компанії Deloitte працюють в Україні, щоб переконатися в цільовому використанні західної допомоги.

Напередодні координатор стратегічної комунікації Ради з нацбезпеки США Джон Кірбі на брифінгу в Білому домі заявив, що Сполучені Штати поділяють занепокоєння президента Володимира Зеленського щодо звинувачень у корупції, які останнім часом лунали на адресу українських посадовців і призвели до відставки заступників голови Офісу президента, генерального прокурора і міністра оборони та кількох губернаторів, але не бачать жодних ознак зловживання бюджетною чи оборонною допомогою Україні.

Скандал с Кирилом Тимошенком 

Журналісти раніше дізнались, що Тимошенко від весни їздить на позашляховику Chevrolet Tahoe, який Україні надала компанія General Motors для гуманітарних місій і вивезення громадян із зони бойових дій.

Сам Тимошенко підтвердив, що справді їздить на цьому авто, проте наголошував, що машина перебуває на балансі держави, яка забезпечує автівками Офіс президента. Згодом він заявив, що передасть авто за призначенням. 

24 січня Володимир Зеленський звільнив Кирила Тимошенка з посади заступника голови Офісу президента за власним бажанням. 

Скільки допомоги США надають Україні

Від початку російської агресії Сполучені Штати надали українській армії озброєння на суму понад 20 мільярдів доларів. США – найбільший іноземний донор українського бюджету.

Загальна сума міжнародної допомоги, яка надійшла до бюджету України з 24 лютого, перевищила 28 млрд доларів. Підсумовуємо військову допомогу від Сполучених Штатів та загальну – від країн та міжнародних організацій.

Читайте також:
Російські війська зайшли на базу американських військових у Нігері Російські війська зайшли на базу американських військових у Нігері
Хімічна зброя проти України: США підтвердили використання РФ забороненої хімічної речовини хлорпікрину Хімічна зброя проти України: США підтвердили використання РФ забороненої хімічної речовини хлорпікрину
США ввели санкції проти компаній, які підтримують російський ВПК: У списку є китайські підприємства США ввели санкції проти компаній, які підтримують російський ВПК: У списку є китайські підприємства
Сенат США проголосував за заборону імпорту російського урану Сенат США проголосував за заборону імпорту російського урану