USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 6 1 5 0 (+1096)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

YouTube став вимагати від авторів контенту позначати відео, які створили за допомогою ШІ

Найближчими тижнями користувачі почнуть бачити позначки про згенерований з ШІ контент на всіх платформах і форматах YouTube
ютуб

Ілюстративне фото

Джерело: Reuters

З 18 березня автори каналів на YouTube зобов’язані позначати відео, створені із застосуванням штучного інтелекту (ШІ). Це зробили для того, щоб запобігти введенню в оману глядачів та поширенню дезінформації, повідомили на офіційному блозі відеоплатформи, передає CNN.

Зокрема, у програмі YouTube Studio додали новий інструмент для позначення контенту, повністю або частково згенерованого за допомогою ШІ. 

Натомість від авторів не вимагають деталізувати, які саме технології та для чого використовували.

"Позначка "Згенеровано за допомогою ШІ" відображатиметься на відео для посилення прозорості для глядачів і зміцнення довіри між творцями та їхньою аудиторією. Такі позначки необхідні, коли мовиться про використання образу людини для створення ШІ-контенту, зміну кадрів реальних подій та створення гіперреалістичних динамічних сцен за допомогою ШІ", – йдеться в повідомленні.

У компанії також зазначили, що найближчими тижнями користувачі почнуть бачити позначки про згенерований з ШІ контент на всіх платформах та форматах YouTube: від телефона до комп’ютера й телевізора.

Раніше

З листопада 2023 року YouTube заявив, що запроваджує на своїй платформі нові заходи безпеки для підлітків. Нововведення передбачають обмеження повторних рекомендацій відео на теми, які можуть зашкодити користувачам. 

За словами директора з управління продуктами YouTube Kids and Youth Джеймса Бесера, платформа планує обмежити повторні рекомендації контенту для відео на певні теми.

Також ми повідомляли, що Google випустив нову версію своєї потужної моделі штучного інтелекту, яка може обробляти більшу кількість тексту та відео, ніж продукти конкурентів. 

Зазначається, що оновлена ​​модель штучного інтелекту під назвою Gemini 1.5 Pro стала доступна з 15 лютого.

Нагадаємо, Google додасть нові функції ШІ в браузер Chrome.

Читайте також:
Власник TikTok радше закриє свій додаток у США, ніж продасть його, – Reuters Власник TikTok радше закриє свій додаток у США, ніж продасть його, – Reuters
В Україні розробляють законопроєкт про регулювання дезінформації та пропаганди у медіа й соцмережах, – ЗМІ В Україні розробляють законопроєкт про регулювання дезінформації та пропаганди у медіа й соцмережах, – ЗМІ
Заборону TikTok у США підтримали конгресмени Палати представників Заборону TikTok у США підтримали конгресмени Палати представників
В Telegram з’явився редактор для створення стікерів В Telegram з’явився редактор для створення стікерів