USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 2 1 4 0 (+1270)
USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95

Google випустив оновлену модель ШІ, здатну обробляти довший текст і відео

Розробники можуть використовувати Gemini 1.5 Pro для обробки відео тривалістю до години, обробляти 11 годин аудіо та понад 700 тисяч слів у документі
Штучний інтелект Gemini
Штучний інтелект Gemini
Джерело: відкриті джерела

Google випустив нову версію своєї потужної моделі штучного інтелекту, яка може обробляти більшу кількість тексту та відео, ніж продукти конкурентів. Про це пише Bloomberg.

Зазначається, що оновлена ​​модель штучного інтелекту під назвою Gemini 1.5 Pro стала доступна 15 лютого.

"Компанія Google та її конкуренти витратили мільярди на розширення можливостей генеративного ШІ та прагнуть залучити корпоративних клієнтів, щоб показати, що їхні інвестиції окупаються", – кажуть у виданні.

Середньорозмірна версія нової моделі AI – Gemini 1.5 Pro – працює на рівні, подібному до більшої моделі Gemini 1.0 Ultra, повідомили у Google.

"Після шаленого успіху OpenAI наприкінці 2022 року з його розмовним чат-ботом ChatGPT, Google намагається показати, що він також є силою в передовій генеративній технології ШІ, яка може створювати новий текст, зображення чи навіть відео на основі підказок користувача", – йдеться у матеріалі.

Автори зазначають, що у грудні Google випустив модель штучного інтелекту Gemini у трьох версіях, що дозволяє налаштовувати її під поставлене завдання та працювати на будь-якому пристрої: від мобільних пристроїв до великих центрів обробки даних. 

"Gemini – це відповідь Google на союзні сили Microsoft Corp. і OpenAI, які, за деякими словами, швидше скористалися нинішнім бумом штучного інтелекту, в тому числі серед клієнтів і розробників хмарних технологій", – додають у Bloomberg.

Зазначається, що тепер Google прагне залучити користувачів у свою екосистему за допомогою ще потужніших інструментів. 

"Gemini 1.5 можна навчити швидше та ефективніше, і він має здатність обробляти величезну кількість інформації щоразу, коли її запитують", – йдеться у матеріалі.

За даними Google, Gemini 1.5 може обробляти набагато більше даних, ніж останні моделі штучного інтелекту від OpenAI і Anthropic. Наприклад, розробники можуть використовувати Gemini 1.5 Pro для обробки відео тривалістю до години, обробляти 11 годин аудіо та понад 700 тисяч слів у документі.

Новини за темою: Google випустив нову модель ШІ Gemini

Раніше ми повідомляли, що Google додасть нові функції ШІ в браузер Chrome.

Читайте також:
У Google Play тепер можна одночасно завантажувати кілька застосунків У Google Play тепер можна одночасно завантажувати кілька застосунків
Україна використовує ШІ для боротьби з Росією: Як це відбувається? Україна використовує ШІ для боротьби з Росією: Як це відбувається?
Китай спробує зірвати цьогорічні вибори в США, Південній Кореї та Індії, використавши ШІ Китай спробує зірвати цьогорічні вибори в США, Південній Кореї та Індії, використавши ШІ
У Мінцифри розробили У Мінцифри розробили "Білу книгу" з описом регулювання ШІ в Україні. Що очікувати бізнесу