USD
НБУ
39.72
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.81
Готівка
43.15
Втрати орків: 4 8 4 0 3 0 (+1740)
USD
НБУ
39.72
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.81
Готівка
43.15

Google додасть нові функції ШІ в браузер Chrome: Як ними користуватися?

Новинки мають полегшити роботу в браузері
google
Джерело: відкриті джерела

У новому оновленні браузера Chrome M121 компанія Google представить нові функції генеративного штучного інтелекту, які спростять використання браузера. Про це пише Engadget.

Нові доповнення міститимуть органайзер вкладок, помічник з написання тексту, а також можливість налаштування ілюстрацій і тем у браузері.

Щоб увімкнути ці нові функції, перемикач "Експериментальний ШІ" має бути ввімкнено на сторінці налаштувань, який розташований у випадаючому меню з трьох точок.

На що здатні нові функції?

Зокрема, вбудований штучний інтелект автоматично запропонує способи класифікації будь-яких відкритих вкладок у вікнах Chrome і запропонує можливість створення груп.

Це може бути корисно, якщо у вас відкрито багато повторюваних вкладок. Коли ви натиснете "Організувати схожі вкладки", ШІ об'єднає відкриті сторінки за темами. Наприклад, вкладки, пов'язані з покупками, можуть бути згруповані разом, і ШІ може запропонувати таку назву, як "Спорядження для покупок".

Також з'явиться нова текстова допомога Chrome. Вона буде запущена як експериментальний інструмент, який допоможе користувачам створювати тексти, включно з оглядами Google або публікаціями в соціальних мережах. Щоб увімкнути це під час запуску, вам потрібно вибрати "Допомогти мені написати", щоб інструмент міг закінчити речення або запропонувати варіанти продовження тексту.

Джерело: скріншот

Крім того, тепер у Chrome можна персоналізувати візуальні ефекти браузера – компанія вважає це розширенням шпалер зі штучним інтелектом, які вона нещодавно створила для телефонів Pixel. Для цього вам потрібно натиснути кнопку "Налаштувати Chrome" на бічній панелі і доручити ШІ створити для вас тему.

Джерело: скріншот

Нагадаємо, Google досягла мирової угоди в позові Singular Computing про порушення патентних прав на процесори, що забезпечують роботу штучного інтелекту.

Як відомо, Singular Computing вимагала компенсації до 7 мільярдів доларів, що вдвічі перевищує найбільшу виплату за порушення патентних прав в історії США.

Читайте також:
Попри ворожі обстріли Куп'янського району люди повертаються з евакуації засаджувати та обробляти городи Попри ворожі обстріли Куп'янського району люди повертаються з евакуації засаджувати та обробляти городи
В якомусь сенсі Вовчанськ перетворюється на Бахмут чи Мар'їнку, – глава поліції Харківщини В якомусь сенсі Вовчанськ перетворюється на Бахмут чи Мар'їнку, – глава поліції Харківщини
Один із зареєстрованих хворих на гепатит А в Києві працює пекарем у закладі торгівлі Один із зареєстрованих хворих на гепатит А в Києві працює пекарем у закладі торгівлі
На Харківщині йдуть активні дії. Прориву української оборони немає На Харківщині йдуть активні дії. Прориву української оборони немає