USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Google додасть нові функції ШІ в браузер Chrome: Як ними користуватися?

Новинки мають полегшити роботу в браузері
google
Джерело: відкриті джерела

У новому оновленні браузера Chrome M121 компанія Google представить нові функції генеративного штучного інтелекту, які спростять використання браузера. Про це пише Engadget.

Нові доповнення міститимуть органайзер вкладок, помічник з написання тексту, а також можливість налаштування ілюстрацій і тем у браузері.

Щоб увімкнути ці нові функції, перемикач "Експериментальний ШІ" має бути ввімкнено на сторінці налаштувань, який розташований у випадаючому меню з трьох точок.

На що здатні нові функції?

Зокрема, вбудований штучний інтелект автоматично запропонує способи класифікації будь-яких відкритих вкладок у вікнах Chrome і запропонує можливість створення груп.

Це може бути корисно, якщо у вас відкрито багато повторюваних вкладок. Коли ви натиснете "Організувати схожі вкладки", ШІ об'єднає відкриті сторінки за темами. Наприклад, вкладки, пов'язані з покупками, можуть бути згруповані разом, і ШІ може запропонувати таку назву, як "Спорядження для покупок".

Також з'явиться нова текстова допомога Chrome. Вона буде запущена як експериментальний інструмент, який допоможе користувачам створювати тексти, включно з оглядами Google або публікаціями в соціальних мережах. Щоб увімкнути це під час запуску, вам потрібно вибрати "Допомогти мені написати", щоб інструмент міг закінчити речення або запропонувати варіанти продовження тексту.

Джерело: скріншот

Крім того, тепер у Chrome можна персоналізувати візуальні ефекти браузера – компанія вважає це розширенням шпалер зі штучним інтелектом, які вона нещодавно створила для телефонів Pixel. Для цього вам потрібно натиснути кнопку "Налаштувати Chrome" на бічній панелі і доручити ШІ створити для вас тему.

Джерело: скріншот

Нагадаємо, Google досягла мирової угоди в позові Singular Computing про порушення патентних прав на процесори, що забезпечують роботу штучного інтелекту.

Як відомо, Singular Computing вимагала компенсації до 7 мільярдів доларів, що вдвічі перевищує найбільшу виплату за порушення патентних прав в історії США.

Читайте також:
Окупанти атакують Україну дронами з пінопласту та фанери Окупанти атакують Україну дронами з пінопласту та фанери
У Парижі стартувала Олімпіада. Церемонію вперше провели на воді. Заворожуючі фото У Парижі стартувала Олімпіада. Церемонію вперше провели на воді. Заворожуючі фото
Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ
Завдали майже 12 млн грн збитків державному енерговиробнику: Підозри отримали троє експосадовців Завдали майже 12 млн грн збитків державному енерговиробнику: Підозри отримали троє експосадовців