USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Командирів та керівників підрозділів ЗСУ зобов'язали узгоджувати тези до інтерв'ю та блогів зі СтратКомом

Відповідні матеріали треба буде подавати не пізніше, ніж за три доби до публікації і направляти на розгляд на адресу електронної пошти СтратКому ЗСУ
оберіг ЗСУ
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Командирів та начальників структурних підрозділів Сил оборони України, військових навчальних закладів, установ й організацій зобов'язали узгоджувати тези інтерв’ю, брифінгів, блогів, коментарів "щодо застосування ЗСУ" зі структурним підрозділом Збройних сил, відповідальним за організацію стратегічних комунікацій у Збройних силах України (СтратКом). Про це повідомляє "Детектор медіа", посилаючись на наказ, фрагмент якого є в розпорядженні видання, і правдивість якого підтвердили два джерела, причетних до роботи в комунікаційних підрозділах ЗСУ.

За інформацією медіа, наказ стосується "керівників (командирів, начальників) структурних підрозділів Апарату головнокомандувача ЗСУ, Генштабу ЗСУ, органів військового управління, з'єднань, військових частин, вищих військових навчальних закладів, військових навчальних підрозділів закладів вищої освіти, установ та організацій ЗСУ, інших складових  Сил оборони".

"Відповідні матеріали, разом із протоколом засідання експертної комісії з питань таємниць не пізніше ніж за три доби до публікації треба направляти на розгляд на адресу електронної пошти СтратКому ЗСУ", – зазначено також у наказі.

Крім того, діяльність експертних комісій з питань таємниць регулюється постановою Кабміну України від 18 грудня 2013 р. №939 про Порядок організації та забезпечення режиму секретності в державних органах, органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах і організаціях. А сама постанова має гриф "Для службового користування".

"Наказ про необхідність організації затвердження тез інтерв'ю, брифінгів, блогів та коментарів військових був нещодавно підписаний. При цьому сам документ був підготовлений СтратКомом давно", – розповіли виданню джерела.

Додамо, в держорганах триває дискусія щодо обмеження роботи Telegram. Приміром, наприкінці квітня голова Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Ольга Герасим'юк повідомляла, що Україна працює з європейськими партнерами над внесенням месенджера Telegram у перелік цифрових платформ, які підлягають регуляції. А вже у травні українські розробники запропонували створити вітчизняну альтернативу Telegram та іншим соцмережам і месенджерам.

Читайте також:
Новим бригадам ЗСУ терміново потрібне озброєння, – ISW Новим бригадам ЗСУ терміново потрібне озброєння, – ISW
У Кіровоградській області командир військової частини переплатив майже 12 млн гривень на закупівлях У Кіровоградській області командир військової частини переплатив майже 12 млн гривень на закупівлях
ЗСУ відбили в окупантів свої втрачені позиції на Харківщині та Луганщині ЗСУ відбили в окупантів свої втрачені позиції на Харківщині та Луганщині
"Відповіддю не задоволений": Кротевич повідомив, що отримав фідбек від ДБР щодо заяви проти Содоля