USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 9 8 7 0 (+1410)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Євросоюз не визнаватиме російські документи, видані на окупованих територіях України і Грузії

Рішення ЄС є ще одним підтвердженням, що Європа - на боці України
Євросоюз
Євросоюз
Джерело: відкриті джерела

Рада Європейського Союзу ухвалила рішення про невизнання російських проїзних документів, що видані на окупованих територіях України та Грузії. Відповідне рішення опубліковане на сайті ради.

Євродепутати наголошують, що "триваюча агресивна війна Росії проти України є відвертим ігноруванням заснованого на правилах міжнародного порядку, що ставить під загрозу мир і безпеку Європи".

"Сьогоднішнє рішення Ради є ще одним доказом того, що ми твердо стоїмо на боці України. Ми ніколи не визнаємо незаконну анексію її території Росією, і ми знову підтверджуємо право України звільнити та відновити повний контроль над усіма окупованими територіями", - заявив міністр внутрішніх справ Чеської Республіки Віт Ракушан.

Це рішення, йдеться у релізі, є відповіддю на неспровоковану та необґрунтовану військову агресію Росії проти України та практику видачі Росією російських закордонних паспортів жителям окупованих регіонів. Це також сталося після одностороннього рішення Росії визнати незалежність грузинських територій Абхазії та Південної Осетії в 2008 році.

"Російські проїзні документи, видані особам, які проживають в окупованих Росією регіонах України чи сепаратистських територіях Грузії, не будуть прийматися як дійсні проїзні документи для отримання візи або перетину кордонів Шенгенської зони. Російські проїзні документи, видані в цих регіонах, уже не визнаються або знаходяться в процесі невизнання державами-членами ЄС. Це рішення спрямоване на встановлення спільного підходу, забезпечення належного функціонування зовнішнього кордону та спільної візової політики та гарантування безпеки держав-членів ЄС", - пояснили у Раді Євросоюзу.

Читайте також:
Зеленський про захист Харківщини: РФ не дійшла до основних ліній оборони Зеленський про захист Харківщини: РФ не дійшла до основних ліній оборони
У США досі проти, щоб Україна била по РФ американською зброєю У США досі проти, щоб Україна била по РФ американською зброєю
Чиновники з Кабміну, оборонпрому і мерії Києва мають елітне майно в Дубаї, – розслідування Чиновники з Кабміну, оборонпрому і мерії Києва мають елітне майно в Дубаї, – розслідування
НАТО обговорює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговорює відправку військ в Україну для навчання