USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Єврокомісія розпочинає скринінг законодавства України, – глава ЄК

Глава Європейської комісії заявила про початок скринінгу законодавства України
Урсула фон дер Ляйєн
Джерело: Єврокомісія

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила про початок скринінгу законодавства України. Також вона анонсувала формування переговорної рамки про членство України в ЄС.

"Ми розпочинаємо процес скринінгу та формуємо рамку переговорів. А тим часом ми також почнемо працювати над нашими реформами, нашими власними реформами", – сказала глава Єврокомісії.

Урсула фон дер Ляєн зазначила, що йдеться про розширення Європейського Союзу до 35 країн-членів. Вона додала, що Євросоюз погодився на початок переговорів з Молдовою, а Грузії надали статус кандидата на членство. Також фон дер Ляєн наголосила, що західнобалканські країни є частиною європейської спільноти.

"Серця мільйонів українців сповнилися радістю та надією, коли ми оголосили про відкриття переговорів про вступ. Народ України важко боровся, щоб досягти цього не лише на полі бою. Але також через роботу демократичних інституцій", – пояснила глава Єврокомісії.

Урсула фон дер Ляєн уточнила, що "ціла нація показує, як багато для них означає Європа", додавши, що пишається тим, що ЄС відповів на заклик України.

Новини за темою: Мовна євроінтеграція. Омбудсман звернувся до Кабміну з рекомендаціями

Нагадаємо, 14 грудня лідери країн Європейського Союзу під час саміту схвалили відкриття переговорів щодо вступу України до блоку. Це сталося на тлі побоювань, що Угорщина заблокує рішення, наклавши на нього вето.

Посол Європейського Союзу Мартін Зельмайр вважає, що переговори про вступ – це конкретна обіцянка стати постійним членом європейської родини. Але це, за його словами, потребує руху до Євросоюзу.

Читайте також:
У Росії заарештували активи трьох європейських банків на понад 700 млн євро У Росії заарештували активи трьох європейських банків на понад 700 млн євро
Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти
Рада ЄС схвалила історичну міграційну реформу Рада ЄС схвалила історичну міграційну реформу
Довгострокові гарантії безпеки для України від ЄС: Зобов'язання лишатимуться в силі і будуть переглянуті не пізніше ніж через 10 років Довгострокові гарантії безпеки для України від ЄС: Зобов'язання лишатимуться в силі і будуть переглянуті не пізніше ніж через 10 років