USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Офіційно! ЄС почне переговори з Україною про вступ до Євросоюзу

Історичне рішення вже прокоментував Зеленський
Україна - ЄС
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Лідери Євросоюзу погодилися почати переговори про членство з Україною. Про це в соцмережі X повідомив глава Європейської ради Шарль Мішель.

"Європейська рада вирішила почати переговори про вступ до ЄС з Україною та Молдовою", – написав Мішель.

Також, за його словами, ЄС вирішив надати Грузії статус кандидата на членство в Євросоюзі.

"Явний сигнал надії для їхніх народів і для нашого континенту", – зазначив він.

Зеленський уже відреагував

"Перемога України. Перемога всієї Європи. Перемога, яка мотивує, надихає і зміцнює", – написав глава держави у X.

Також він подякував усім, хто працював над тим, щоб це сталося, і всім, хто допомагав. Зеленський привітав усіх українців з історичною подією.

Крім того, він привітав Молдову і президентку країни Майю Санду.

"Велика перемога. Є рішення про відкриття переговорів про вступ України та Молдови до ЄС. Колосальна робота президента Володимира Зеленського з нашими партнерами, для досягнення цього результату", – наголосив керівник ОП Андрій Єрмак.

Своєю чергою прем'єр Денис Шмигаль уточнив, що цим рішенням Євросоюз високо оцінив реформи, які наша країна зробила за останні роки, і виконання всіх рекомендацій Єврокомісії.

Несподіване рішення ЄС

Західні ЗМІ вже відзначили несподіванку такого рішення Європейської ради, оскільки Угорщина пообіцяла заблокувати початок переговорів з Україною.

Як відомо, раніше прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан пригрозив зірвати саміт лідерів Європейського Союзу, який відбудеться в грудні. На зустрічі обговорюватимуть фінансову допомогу Україні та питання про початок переговорів щодо вступу держави до Євросоюзу.

Читайте також:
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот
Військова допомога від США незабаром прибуде в Україну, – Блінкен Військова допомога від США незабаром прибуде в Україну, – Блінкен