USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

Єврокомісія схвалила виділення Україні майже 4,2 млрд євро в межах Ukraine Facility

Глава українського уряду заявив, що ця підтримка зміцнять фінансову стабільність України
Європарламент
Будівля Європарламенту
Джерело: відкриті джерела

Єврокомісія схвалила передачу Україні майже 4,2 млрд євро у рамках Ukraine Facility. Про це повідомила голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

"Сьогодні Єврокомісія схвалила надання Україні майже 4,2 млрд євро в рамках Ukraine Facility", - зазначила фон дер Ляєн.

Вона уточнила, що після схвалення цього траншу загальний обсяг фінансування України в рамках Ukraine Facility досягне 12 млрд євро. За її словами, Євросоюз продовжує підтримувати боротьбу України за свободу та на шляху до членства у блоці.

Своєю чергою глава українського уряду Денис Шмигаль подякував ЄК за таку підтримку, зазначивши, що "ця суттєва допомога зміцнить нашу макрофінансову стабільність на тлі тривалої боротьби за свободу".

Ukraine Facility

На початку цього року лідери країн ЄС схвалили програму Ukraine Facility, у рамках якої для України передбачили 50 млрд євро до 2027 року. Кошти Україна отримує за умови виконання низки реформ. Загалом країна має 151 індикатор за 69 напрямками реформ.

16 липня Україна надіслала запит на отримання понад 4,1 млрд євро в рамках Ukraine Facility від Євросоюзу, оскільки вона виконала усі дев'ять індикаторів за другий квартал 2024 року.

Читайте також:
Португалія закликає ЄС почати підготовку до вступу України Португалія закликає ЄС почати підготовку до вступу України
Пентагон запевняє, що гроші на допомогу Україні до кінця вересня Пентагон запевняє, що гроші на допомогу Україні до кінця вересня "не згорять"
Щоб вступити до ЄС, Україні знадобиться навіть змінити Конституцію, – Стефанішина Щоб вступити до ЄС, Україні знадобиться навіть змінити Конституцію, – Стефанішина
Потреби України в зовнішньому фінансуванні на цей рік сягають загалом близько 38 млрд доларів, – Шмигаль Потреби України в зовнішньому фінансуванні на цей рік сягають загалом близько 38 млрд доларів, – Шмигаль