USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

"Катастрофа для України". Європа переймається через кандидатуру Венса на посаду віце-президента США

У ЄС сумніваються у прихильності команди Трампа до України та НАТО
Джей Ді Венс та Дональд Трамп
Джей Ді Венс та Дональд Трамп
Джерело: відкриті джерела

У ЄС вже занепокоєні можливою перемогою Трампа та його команди, зокрема ставленням до України та НАТО. А нещодавні новини про призначення Джей Ді Венса на посаду заступника Трампа тільки ускладнило занепокоєння. Про це пише Politico.

"Це катастрофа для України", - заявив один із високопоставлених чиновників ЄС після того, як Трамп оголосив Венса своїм кандидатом на посаду віцепрезидента США.

Видання наголошує, ставлення Венса до України неоднозначне. У 2022 році він висловив байдужість до її долі, заявивши в інтерв'ю: "Мені, чесно кажучи, байдуже, що станеться з Україною".

У лютому 2024 року, під час першого виступу на Мюнхенській конференції з безпеки, Венс закликав до перегляду американської підтримки України, а також пропустив зустріч з українською делегацією та іншими сенаторами.

Останнім часом риторика сенатора стала більш жорсткою. 39-річний політик засуджує залежність Європи від США в питаннях військових витрат. Зокрема, він критикує Німеччину за те, що вона не досягла цільового показника НАТО з оборонних витрат у 2% від ВВП.

Що цьому передувало

15 липня Дональд Трамп визначився з "другим номером" - людиною, яка у разі його перемоги стане віце-президентом США. Ним став 39-річний сенатор від штату Огайо Джей Ді Венс.

"У нас продовольча криза у нас є енергетична криза... В інтересах Америки визнати, що Україні доведеться поступитися деякими територіями росіянам, і нам необхідно покласти край війні", - говорив раніше Венс.

Також, на його думку, адміністрація Байдена не має реального плану, який дозволить українцям перемогти.

Читайте також:
Португалія закликає ЄС почати підготовку до вступу України Португалія закликає ЄС почати підготовку до вступу України
Щоб вступити до ЄС, Україні знадобиться навіть змінити Конституцію, – Стефанішина Щоб вступити до ЄС, Україні знадобиться навіть змінити Конституцію, – Стефанішина
Трамп пообіцяв Маску посаду в уряді у разі своєї перемоги на виборах президента США Трамп пообіцяв Маску посаду в уряді у разі своєї перемоги на виборах президента США
ЄС, США і Британія підпишуть першу міжнародну угоду про використання штучного інтелекту, – ЗМІ ЄС, США і Британія підпишуть першу міжнародну угоду про використання штучного інтелекту, – ЗМІ