USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Єврокомісія рекомендує розпочати переговори з Україною про вступ до ЄС

Україна та Молдова достатньо готові до формального початку переговорів про вступ до Євросоюзу
Європа
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Європейська комісія закликала країни – члени Європейського Союзу розпочати переговори щодо інтеграції України та Молдови. Про це повідомляє Euractiv.

Як відзначили в Єврокомісії, Україна та Молдова достатньо готові до формального початку переговорів про вступ до ЄС. Україна своєю чергою повністю виконала всі чотири кроки з реформування, а Молдова – три. Реформування було необхідним для початку офіційних переговорів. Щодо Києва це стосувалось:

  • боротьби з корупцією;
  • деолігархізації;
  • захисту національних меншин;
  • обмеження на політичне лобіювання.

Заява глави Кабміну

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль подякував за позитивну оцінку євроінтеграційного прогресу України.

"В озвученому висновку ЄК йдеться про те, що Україна продовжує системні зусилля щодо приєднання до Євросоюзу та виконала всі чотири додаткові кроки-реформи. Тепер ми очікуємо від наших європейських партнерів наступний крок – початок переговорів про членство в Європейському Союзі вже цього місяця. Український народ щодня виборює право бути в колі європейської родини у війні проти російського агресора", – написав він.

Раніше ми повідомляли, що дипломати з ЄС і Києва "інтенсивно працюють над тим, щоб переконати уряд Угорщини дати згоду на початок переговорів щодо вступу України".

Офіційні переговори щодо вступу України до Євросоюзу мають розпочатися вже у червні. Про це заявила президентка Європарламенту Роберта Мецола під час візиту до Києва місяць тому.

Тим часом Молдова 21 травня підписала безпекову угоду з Європейським Союзом, ставши першою країною, яка уклала подібний договір з ЄС.

Теги: ЄС
Читайте також:
Ватні палички й одноразовий посуд під забороною? В уряді напрацьовують законопроєкт проти одноразової пластикової продукції Ватні палички й одноразовий посуд під забороною? В уряді напрацьовують законопроєкт проти одноразової пластикової продукції
Відсьогодні на імпорт яєць і цукру з України до ЄС діють тарифні квоти Відсьогодні на імпорт яєць і цукру з України до ЄС діють тарифні квоти
ЄС погодив лишити Урсулу фон дер Ляєн на посту очільниці Єврокомісії ЄС погодив лишити Урсулу фон дер Ляєн на посту очільниці Єврокомісії
Україна підписала з ЄС угоду про безпеку Україна підписала з ЄС угоду про безпеку