USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 3 9 3 0 (+950)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Meta розглядає заборону на політичну рекламу в Європі, – FT

Це пов'язано з новими правилами ЄС, які стосуються онлайн-кампаній
Meta
Джерело: відкриті джерела

Керівництво компанії Meta (Facebook та Instagram) обговорюють можливість заборони на політичну рекламу в Європі. Про це повідомляє Financial Times.

У Meta побоюються, що її платформи соціальних мереж, як-от Facebook та Instagram, не зможуть відповідати майбутнім правилам Євросоюзу, що стосуються онлайн-кампаній.

Як відомо, регулюючі органи Брюсселя розробляють нові закони, які набудуть чинності наступного року і покликані змусити великі інтернет-мережі розкривати більше інформації про політичні групи, що стоять за онлайн-кампаніями, і про те, на яких користувачів вони націлені.

За даними дослідницької групи Insider Intelligence, у період із 2019-го до 2020 року Meta отримала трохи менше ніж 800 млн доларів доходу від політичної реклами у США, що становить менше ніж 1% від її загального доходу від реклами за цей період.

Водночас повідомляється, що деякі керівники Meta виступають проти заборони політичної реклами. Остаточне рішення буде ухвалено після того, як ЄС визначиться з тим, що саме являє собою політична реклама для нових правил.

Після виборів у США 2016 року платформи соціальних мереж, включно з Facebook, TikTok і Twitter, зазнали критики за нездатність присікти дезінформацію і змови для запобігання маніпулюванню виборами.

Гендиректор Facebook Марк Цукерберг, зокрема, відмовився перевіряти політичну рекламу, стверджуючи, що приватні компанії не повинні бути "арбітрами правди". Однак Meta тимчасово призупинила політичну рекламу напередодні та під час важливих голосувань, як-от президентські вибори у США 2020 року.

Відповідно до пропозицій Євросоюзу такі групи, як Facebook і Google, будуть змушені бути більш прозорими в тому, як вони розміщують політичну рекламу, наприклад, показувати, скільки коштує реклама, хто їй заплатив і скільки людей переглядали контент.

Зазначається, що остаточне визначення політичної реклами відповідно до нового регламенту ЄС має узгодити до 5 червня.

Раніше

У материнській компанії Facebook та Instagram Meta розповіли, хто модерує український контент, та чому активно блокується антивоєнний контент. В пресслужбі компанії зазначили, що питаннями безпеки загалом опікується 40 тисяч людей. З них 15 тисяч – це модератори.

Читайте також:
Власник TikTok радше закриє свій додаток у США, ніж продасть його, – Reuters Власник TikTok радше закриє свій додаток у США, ніж продасть його, – Reuters
В Україні розробляють законопроєкт про регулювання дезінформації та пропаганди у медіа й соцмережах, – ЗМІ В Україні розробляють законопроєкт про регулювання дезінформації та пропаганди у медіа й соцмережах, – ЗМІ
Заборону TikTok у США підтримали конгресмени Палати представників Заборону TikTok у США підтримали конгресмени Палати представників
В Telegram з’явився редактор для створення стікерів В Telegram з’явився редактор для створення стікерів