USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Японія запускає нову програму підтримки для переселенців з України

Українці можуть ходити на уроки японської мови, а також курси адаптації життя в Японії
біженці Японія
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Японський уряд з 1 грудня запустив нову програму підтримки іноземців, які були змушені залишити свої будинки через збройні конфлікти, але які з якихось причин не відповідають критеріям Японії на отримання статусу біженця. Про це повідомляє NHK.

Зазначається, що тепер такі особи за своїми правами будуть прирівняними до біженців. Програма запрацювала з 1 грудня, як уточнюється, насамперед "для людей з України".

За бажанням переселенці, які скористаються новою програмою, можуть ходити на уроки японської мови, а також курси адаптації життя в Японії. Іноземці також матимуть право на належну за законом фінансову підтримку.

Як заявили в Агентстві імміграційних служб, уряд Японії зробить усе можливе, щоб безперебійно реалізовувати програму та забезпечити відповідну допомогу тим, хто підпадає під критерії людей, які залишили свої будинки через війну.

Кількість українських біженців у ЄС знову зросла

Європейський Союз зафіксував зростання кількості українських біженців за вересень. Їхня кількість зросла на 32 тисячі осіб.

Згідно з даними Євростату, на кінець вересня основними країнами ЄС, які прийняли одержувачів тимчасового захисту з України, були Німеччина (1 млн 194,90 тисяч осіб; 28,3% від загальної кількості), Польща (958,66 тисячі осіб); 23,1%) і Чехія (357,96 тисячі осіб; 8,8%).

Сумарна частка цих трьох країн становить 60,2%.Водночас в ООН повідомляють, що кількість українських біженців у Європі станом на 7 листопада оцінювали в 5,850 млн, а загалом у світі – у 6,242 млн, що відповідно на 15 тис. і 37 тис. більше, ніж місяцем раніше. У самій Україні, за даними ООН на кінець травня, було 5,088 млн внутрішньо переміщених осіб.

Читайте також:
Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16 Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16
Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки