USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Палестинці повинні протягом 24 годин евакуюватися з півночі Гази,– ЦАХАЛ

У Північній Газі проживає понад 1 млн палестинців
Ізраїль війна Седерот військові Ізраїлю ЦАХАЛ_7
Джерело: Міноборони Ізраїлю

Ізраїльська армія попередила ООН про те, що всі палестинці повинні евакуюватися з півночі Гази на південь протягом 24 годин. Про це пише The Times of Israel.

У повідомленні йдеться, що ЦАХАЛ готується до початку наземного вторгнення на територію Гази після шести днів повітряних атак.

Тож ізраїльтяни дали палестинцям, персоналу Організації Об'єднаних Націй та всім, хто перебував у закладах ООН у цих районах рівно добу.

В Організації Об'єднаних Націй відреагували на цю заяву і наголосили, що масовий відтік людей без "руйнівних гуманітарних наслідків неможливий".

"Організація Об'єднаних Націй вважає неможливим, щоб такий рух відбувся без руйнівних гуманітарних наслідків. ООН наполегливо закликає скасувати будь-який такий наказ, якщо він буде підтверджений, щоб уникнути того, що може перетворити те, що вже є трагедією, на катастрофічну ситуацію", – йдеться у заяві Організації Об'єднаних Націй.

Зазначимо, за даними ООН, у північній частині Гази проживають 1,1 мільйона палестинців. 

Нагадаємо, раніше ЦАХАЛ відзвітував, що від початку операції "Залізні мечі" знищив тільки авіацією в Секторі Гази 3600 цілей. На ексклав скинуто вже понад 6000 бомб. Це без урахування артилерії та ракет.

За даними палестинської сторони, у Секторі Гази вже загинули майже 1500 осіб. З ізраїльського боку – щонайменше 1300 загиблих.

При цьому в ЦАХАЛ вважають, що ХАМАС готується до тривалої війни.

7 жовтня бойовики угруповання ХАМАС розпочали вторгнення в Ізраїль. Терористи захопили велику кількість заручників – як мирних мешканців, так і військових.

8 жовтня Ізраїль оголосив про початок війни. Востаннє це робилось 50 років тому – під час Війни Судного дня.

Пізніше прем'єр-міністр Біньямін Нетаньягу заявив, що Ізраїль вступив у довгу та важку війну, перший етап якої вже завершується знищенням більшості бойовиків, які проникли в країну. За його словами, уряд ухвалив рішення припинити постачання електроенергії, палива та товарів у Сектор Гази.

Читайте також:
Не мовчатиму про страждання в Газі, - Гарріс закликає Нетаньягу до припинення вогню Не мовчатиму про страждання в Газі, - Гарріс закликає Нетаньягу до припинення вогню
Ізраїль відклав введення платних електронних віз для українців на п'ять місяців Ізраїль відклав введення платних електронних віз для українців на п'ять місяців
Біля консульства США в Тель-Авіві стався вибух: Є загиблий і поранені Біля консульства США в Тель-Авіві стався вибух: Є загиблий і поранені
НАТО хоче створити до 50 бригад для захисту від нападу РФ НАТО хоче створити до 50 бригад для захисту від нападу РФ