USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Палестинці повинні протягом 24 годин евакуюватися з півночі Гази,– ЦАХАЛ

У Північній Газі проживає понад 1 млн палестинців
Ізраїль війна Седерот військові Ізраїлю ЦАХАЛ_7
Джерело: Міноборони Ізраїлю

Ізраїльська армія попередила ООН про те, що всі палестинці повинні евакуюватися з півночі Гази на південь протягом 24 годин. Про це пише The Times of Israel.

У повідомленні йдеться, що ЦАХАЛ готується до початку наземного вторгнення на територію Гази після шести днів повітряних атак.

Тож ізраїльтяни дали палестинцям, персоналу Організації Об'єднаних Націй та всім, хто перебував у закладах ООН у цих районах рівно добу.

В Організації Об'єднаних Націй відреагували на цю заяву і наголосили, що масовий відтік людей без "руйнівних гуманітарних наслідків неможливий".

"Організація Об'єднаних Націй вважає неможливим, щоб такий рух відбувся без руйнівних гуманітарних наслідків. ООН наполегливо закликає скасувати будь-який такий наказ, якщо він буде підтверджений, щоб уникнути того, що може перетворити те, що вже є трагедією, на катастрофічну ситуацію", – йдеться у заяві Організації Об'єднаних Націй.

Зазначимо, за даними ООН, у північній частині Гази проживають 1,1 мільйона палестинців. 

Нагадаємо, раніше ЦАХАЛ відзвітував, що від початку операції "Залізні мечі" знищив тільки авіацією в Секторі Гази 3600 цілей. На ексклав скинуто вже понад 6000 бомб. Це без урахування артилерії та ракет.

За даними палестинської сторони, у Секторі Гази вже загинули майже 1500 осіб. З ізраїльського боку – щонайменше 1300 загиблих.

При цьому в ЦАХАЛ вважають, що ХАМАС готується до тривалої війни.

7 жовтня бойовики угруповання ХАМАС розпочали вторгнення в Ізраїль. Терористи захопили велику кількість заручників – як мирних мешканців, так і військових.

8 жовтня Ізраїль оголосив про початок війни. Востаннє це робилось 50 років тому – під час Війни Судного дня.

Пізніше прем'єр-міністр Біньямін Нетаньягу заявив, що Ізраїль вступив у довгу та важку війну, перший етап якої вже завершується знищенням більшості бойовиків, які проникли в країну. За його словами, уряд ухвалив рішення припинити постачання електроенергії, палива та товарів у Сектор Гази.

Читайте також:
Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
Сьогодні День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни: Серед Праведників народів світу – понад 2,5 тисячі українців Сьогодні День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни: Серед Праведників народів світу – понад 2,5 тисячі українців
На Харківщині йдуть активні дії. Прориву української оборони немає На Харківщині йдуть активні дії. Прориву української оборони немає