USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Ізраїль завдав ударів по аеропортах Сирії: Що зараз відбувається на Близькому Сході

Удари по аеропортах Алеппо і Дамаска пошкодили злітно-посадкові смуги
Ізраїль війна Седерот військові Ізраїлю ЦАХАЛ_1
Джерело: Міноборони Ізраїлю

Ізраїльські удари вивели з ладу два основні аеропорти Сирії, інформує The Times Of Israel з посиланням на сирійські державні ЗМІ.

Одночасні удари по аеропортах Алеппо і Дамаска "пошкодили злітно-посадкові смуги у двох аеропортах, вивівши їх з ладу", повідомляють джерела.

Яка ситуація в Секторі Гази?

ЦАХАЛ відзвітував, що від початку операції "Залізні мечі" знищив тільки авіацією в Секторі Гази 3600 цілей. На ексклав скинуто вже понад 6000 бомб. Це без урахування артилерії та ракет.

За даними палестинської сторони, у Секторі Гази вже загинули майже 1500 осіб. З ізраїльського боку щонайменше 1300 загиблих.

Водночас видання зазначає, що Сили оборони Ізраїлю активізували підготовку до наземного наступу на Сектор Гази з метою знищення терористичного угруповання.

Військові також заявили, що є ознаки того, що ХАМАС готується до розширеного конфлікту з Ізраїлем.

При цьому в ЦАХАЛі вважають, що ХАМАС готується до тривалої війни.

"ХАМАС управляє вогнем так, як розраховано на кілька тижнів бойових дій, і вони знизили швидкість стрільби приблизно до 200–400 ракет на день, щоб дозволити собі тривалу війну", – сказав генерал-майор ізраїльської армії Рафі Майло.

Нагадаємо, війна в Ізраїлі триває вже шостий день. Після нападу ХАМАС на прикордонні регіони Ізраїлю уряд країни оголосив про стан війни, востаннє це робилося 50 років тому – під час Війни Судного дня.

Пізніше прем'єр-міністр Біньямін Нетаньягу заявив, що Ізраїль вступив у довгу та важку війну, перший етап якої вже завершується знищенням більшості бойовиків, які проникли в країну. За його словами, уряд ухвалив рішення припинити постачання електроенергії, палива та товарів у Сектор Гази.

 
Читайте також:
Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
Сьогодні День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни: Серед Праведників народів світу – понад 2,5 тисячі українців Сьогодні День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни: Серед Праведників народів світу – понад 2,5 тисячі українців
На Харківщині йдуть активні дії. Прориву української оборони немає На Харківщині йдуть активні дії. Прориву української оборони немає