USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Ізраїль завдав ударів по аеропортах Сирії: Що зараз відбувається на Близькому Сході

Удари по аеропортах Алеппо і Дамаска пошкодили злітно-посадкові смуги
Ізраїль війна Седерот військові Ізраїлю ЦАХАЛ_1
Джерело: Міноборони Ізраїлю

Ізраїльські удари вивели з ладу два основні аеропорти Сирії, інформує The Times Of Israel з посиланням на сирійські державні ЗМІ.

Одночасні удари по аеропортах Алеппо і Дамаска "пошкодили злітно-посадкові смуги у двох аеропортах, вивівши їх з ладу", повідомляють джерела.

Яка ситуація в Секторі Гази?

ЦАХАЛ відзвітував, що від початку операції "Залізні мечі" знищив тільки авіацією в Секторі Гази 3600 цілей. На ексклав скинуто вже понад 6000 бомб. Це без урахування артилерії та ракет.

За даними палестинської сторони, у Секторі Гази вже загинули майже 1500 осіб. З ізраїльського боку щонайменше 1300 загиблих.

Водночас видання зазначає, що Сили оборони Ізраїлю активізували підготовку до наземного наступу на Сектор Гази з метою знищення терористичного угруповання.

Військові також заявили, що є ознаки того, що ХАМАС готується до розширеного конфлікту з Ізраїлем.

При цьому в ЦАХАЛі вважають, що ХАМАС готується до тривалої війни.

"ХАМАС управляє вогнем так, як розраховано на кілька тижнів бойових дій, і вони знизили швидкість стрільби приблизно до 200–400 ракет на день, щоб дозволити собі тривалу війну", – сказав генерал-майор ізраїльської армії Рафі Майло.

Нагадаємо, війна в Ізраїлі триває вже шостий день. Після нападу ХАМАС на прикордонні регіони Ізраїлю уряд країни оголосив про стан війни, востаннє це робилося 50 років тому – під час Війни Судного дня.

Пізніше прем'єр-міністр Біньямін Нетаньягу заявив, що Ізраїль вступив у довгу та важку війну, перший етап якої вже завершується знищенням більшості бойовиків, які проникли в країну. За його словами, уряд ухвалив рішення припинити постачання електроенергії, палива та товарів у Сектор Гази.

 
Читайте також:
Не мовчатиму про страждання в Газі, - Гарріс закликає Нетаньягу до припинення вогню Не мовчатиму про страждання в Газі, - Гарріс закликає Нетаньягу до припинення вогню
Ізраїль відклав введення платних електронних віз для українців на п'ять місяців Ізраїль відклав введення платних електронних віз для українців на п'ять місяців
Біля консульства США в Тель-Авіві стався вибух: Є загиблий і поранені Біля консульства США в Тель-Авіві стався вибух: Є загиблий і поранені
НАТО хоче створити до 50 бригад для захисту від нападу РФ НАТО хоче створити до 50 бригад для захисту від нападу РФ