USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 7 4 7 0 (+1320)
USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00

Франція збирається запросити РФ на церемонію річниці висадки союзників у Нормандії, – ЗМІ

Париж має намір запросити російську делегацію
Франція

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Франція збирається запросити Росію на церемонію з нагоди 80-річчя висадки союзників у Нормандії під час Другої світової війни. Про це пише Europe 1.

Міжнародна церемонія відбудеться 6 червня. Видання повідомляє, що РФ буде присутня на заході, якщо прийме запрошення Єлисейського палацу.

Франція має намір запросити російську делегацію, але диктатора РФ Володимира Путіна на церемонії не буде.

Новини за темою: Макрон запропонує тимчасово зупинити війни у світі під час Олімпіади-2024

Там нагадали, що Путін був присутній на урочистостях 2014 року, коли у Франції відзначали 70-річчя висадки в Нормандії, але 2019 року його на заході не було.

"Не дивлячись на геополітичну ситуацію", у дипломатичне представництво Москви у Франції надішлють запрошення, адже Росія нібито зробила можливою висадку в Нормандії, "заплативши найдорожчу ціну під час Другої світової війни", – зазначається у публікації.

Водночас видання не згадує той факт, що серед країн, які входили до СРСР під час Другої світової війни, Україна – одна з найбільш постраждалих.

Попри повідомлення Europe 1, у Кремлі кажуть, що Путін поки не отримував офіційного запрошення на захід у червні.

Новини за темою: Заяви Макрона про відправку військ НАТО до України формують новий безпековий порядок у світі

Путін навряд чи наважиться

Російський диктатор навряд чи наважиться відвідати Францію, зокрема через те, що ще минулого року Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт лідера РФ.

Відтоді Путін намагається не виїжджати з Росії, а якщо й робить це, то тільки в "дружні країни".

Як відомо, ордер на арешт від МКС означає, що на території країн, які ратифікували Римський статут (зокрема Франції), його мають право затримати і передати до суду.

Висадка в Нормандії

Операція "Нептун", або висадка в союзників Нормандії, вважається однією з найуспішніших операцій за час Другої світової війни, яка прямо вплинула на винищення нацистської Німеччини.

Морська десантна операція була здійснена 6 червня 1944 року, коли сили США, Великої Британії, Канади та інших союзників висадилися в Нормандії для удару в тил гітлерівським військам.

Вона стала найбільшою у світовій історії морською десантною операцією, під час якої висадилися 156 тисяч військових. Успіх цієї операції забезпечив відкриття другого фронту у Другій світовій війні.

Читайте також:
Росія будує новий військовий аеродром під Бєлгородом. Він буде за 75 кілометрів від кордону України Росія будує новий військовий аеродром під Бєлгородом. Він буде за 75 кілометрів від кордону України
Макрон думає над впровадженням ядерної зброї Франції в систему захисту Європи від РФ Макрон думає над впровадженням ядерної зброї Франції в систему захисту Європи від РФ
Ситуація на фронті загострилась, – Сирський Ситуація на фронті загострилась, – Сирський
РФ знову скасувала ходу Безсмертного полку до 9 травня: Британська розвідка назвала причину РФ знову скасувала ходу Безсмертного полку до 9 травня: Британська розвідка назвала причину