USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 0 8 7 0 (+1030)
USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95

Москва хоче звинуватити главу СБУ в організації теракту в "Крокусі"

Путін не може пробачити СБУ два удари по Кримському мосту, особливо перший, який був "приурочений" до дня народження російського диктатора
Путін
Джерело: відкриті джерела

Росіяни хочуть звинуватити в організації нещодавнього теракту в Crocus City Hall у Підмосков'ї голову Служби безпеки України Василя Малюка. Про це пише "Укрінформ" з посиланням на джерела у спецслужбах.

"Голова СБУ Малюк став для Путіна ціллю №1. На нього також хочуть повісити теракт в "Крокусі"", – повідомив співрозмовник.

За словами джерела, Володимир Путін не може пробачити Службі безпеки України два удари по Кримському мосту, особливо перший, який був "приурочений" до дня народження російського диктатора, а також атаки морських дронів Sea Baby на кораблі РФ. Ще однією больовою точкою, по якій вдало б’є СБУ, стали НПЗ країни-бензоколонки. Спецслужба також успішно протидіє російській агентурі в Україні.

"Тож не виключено, що у закатованих таджиків, затриманих після теракту, "випадково" знайдуть ще й "візитки Малюка"", – додав співрозмовник.

Кримський міст

Українські сили оборони завдають ударів по Кримському мосту. Один із них стався 8 жовтня 2022 року. Тоді окрім вибуху трапилася й потужна пожежа. Другий вибух на Керченському мосту пролунав влітку 2023 року.

Після першого разу диктатор Путін доручив створити урядову комісію через надзвичайну подію на Кримському мості і назвав те, що сталося, "терактом". Практично відразу у РФ заявили, що підрив Кримського мосту нібито міг бути спецоперацією Служби безпеки України.

Як зазначив голова СБУ Малюк напочатку року, Україна змогла двічі вразити Кримський міст – у жовтні 2022 року та у липні 2023 року. Завдяки інженерам та військовим Україна і надалі буде влучати по конструкціях мосту.

Причому ГУР постійно нагадують, що Кримський міст є законною ціллю для ударів України. Буквально цю тезу на початку листопада минулого року в інтерв'ю "РБК-Україна" повторив представник ГУР Андрій Юсов зазначивши, що Кримський міст залишається законною військовою метою ЗСУ.

А увечері 22 березня терористи влаштували стрілянину в концертному залі Crocus City Hall у Підмосков'ї. Нападники розстрілювали людей з автоматів і влаштували підпал. Унаслідок теракту, за останніми даними, загинули 137 осіб, зокрема троє дітей, понад 180 – постраждали.

Читайте також:
Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді
За останні пів року окупанти стратили щонайменше 15 беззбройних військових ЗСУ, – HRW За останні пів року окупанти стратили щонайменше 15 беззбройних військових ЗСУ, – HRW
Зеленський звільнив главу Департаменту кібербезпеки СБУ Вітюка Зеленський звільнив главу Департаменту кібербезпеки СБУ Вітюка
Сенат США проголосував за заборону імпорту російського урану Сенат США проголосував за заборону імпорту російського урану