USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 3 4 0 0 (+1260)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Європарламент відмовився визнавати Путіна легітимним президентом РФ

Тепер країни ЄС мають обмежити всі звʼязки зі злочинною владою Росії
Путін

Путін

Джерело: відкриті джерела

Європейський парламент ухвалив резолюцію, в якій визнав російського диктатора Володимира Путіна нелегітимним президентом. Про це повідомив нардеп Олексій Гончаренко.

Документ закликає міжнародну спільноту не визнавати результати цих "виборів", оскільки вони були "ані вільними, ані чесними". А країни ЄС мають обмежити всі звʼязки зі злочинною владою РФ.

"Незаконна війна в Україні триває, і за відсутності будь-якої надійної демократичної опозиції, чинний президент Росії Володимир Путін офіційно отримав 88,48% голосів. Голосування 15–17 березня відбулося в умовах суворого обмеження, що супроводжувалося жорстоким придушенням інакомислення, і незабаром після того як один із найвідоміших опозиціонерів Росії Олексій Навальний помер за загадкових обставин в арктичній тюремній колонії", – йдеться на сайті парламенту.

Євросоюз також рішуче засудив і відмовився визнавати незаконне проведення цих так званих "виборів" на тимчасово окупованих Росією територіях України.

Вибори Путіна

Так звані "вибори" президента у Росії, а також на тимчасово окупованих територіях України проходили три дні – з 15 по 17 березня 2024 року. За результатами підрахунку він набрав 87,28% голосів.

Решту голосів Центрвиборчком розподілив між технічними кандидатами – майже порівну. Так, представник КПРФ Микола Харитонов отримав 4,31% голосів, "опозиціонер" Владислав Даванков – 3,85%, а соратник покійного Володимира Жириновського Леонід Слуцький – 3,2%.

Читайте також:
МВС Росії оголосило в розшук Зеленського, Порошенка і генерала ЗСУ: У МЗС України вже відреагували МВС Росії оголосило в розшук Зеленського, Порошенка і генерала ЗСУ: У МЗС України вже відреагували
Напередодні Великодня СБУ попереджає про спроби РФ створити конфлікти серед релігійних громад України Напередодні Великодня СБУ попереджає про спроби РФ створити конфлікти серед релігійних громад України
Франція підтримає Чехію й Німеччину в боротьбі з кібератаками РФ Франція підтримає Чехію й Німеччину в боротьбі з кібератаками РФ
Темпи російської мобілізації могли зрости до 40 тисяч військових на місяць, незважаючи на втрати Темпи російської мобілізації могли зрости до 40 тисяч військових на місяць, незважаючи на втрати