USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

Від машиністів до економістів: Київ зіткнувся з дефіцитом працівників на комунальних підприємствах

Брак фахівців на деяких підприємствах становить 30%
Київ
Джерело: відкриті джерела

У Києві спостерігається велика нестача працівників на комунальних підприємствах. Причиною цьому стала міграція та мобілізація в армію. Про це повідомив мер міста Віталій Кличко в ефірі телеканалу "Київ".

"Сьогодні велика нестача працівників на комунальних підприємствах міста. Це метро, дорожня галузь, комунальники, медицина. Сталося це й тому, що частина людей виїхала, а частину – мобілізували. На сайті міської влади ми публікуємо вакансії. Приміром, у дорожній галузі не вистачає 28–30 відсотків фахівців. У метро теж нестача працівників. Зокрема, 7 відсотків працівників підземки – у лавах ЗСУ", – каже Кличко.

За словами міського голови, наразі комунальні підприємства, зокрема й критичної інфраструктури, мають можливість забронювати не більш як 50 відсотків від військовозобов'язаних.

Новини за темою: В Україні близько 30% ветеранів мають статус безробітніх. В Українському ветеранському фонді пояснили причини

Кого потребують київські підприємства?

Як зазначають у КМДА, найбільша потреба в кадрах дорожньої галузі спостерігається за такими професіями:

  • водій автотранспортних засобів;
  • тракторист;
  • асфальтобетонщик;
  • машиніст;
  • дорожній робітник;
  • електрогазозварник;
  • слюсар-електрик;
  • маляр-штукатур;
  • механік;
  • економіст;
  • юрисконсульт;
  • інженер з охорони навколишнього середовища.

Наслідки вже є

Раніше ми писали, що в Київському метрополітені збільшать інтервали між поїздами через дефіцит працівників.

У "підземці" зазначили, що найближчим часом буде змінено графіки руху поїздів на всіх лініях метро. Інтервали між поїздами буде збільшено орієнтовно на 45 секунд у пікові години та одну хвилину в інший час.

Як відомо, Кабінет міністрів змінив порядок бронювання військовозобов'язаних працівників критично важливих підприємств паливно-енергетичного комплексу (ПЕК) та інформаційно-технологічної (ІТ) галузей. Вони отримали бронювання без будь-яких обмежень.

Разом з тим парламент України ухвалив за основу законопроєкт №11084 про компанії, що належать до так званого "білого бізнесу" у сенсі дотримання податкового законодавства. Проте, як писали ЗМІ, Офіс президента відмовився від ідеї "економічного бронювання".

Читайте також:
Київ відновив дві третини власних генеруючих потужностей після ракетних обстрілів, - КМДА Київ відновив дві третини власних генеруючих потужностей після ракетних обстрілів, - КМДА
Крадіжка даних та е-повістки: Міноборони спростовує найпопулярніші міфи про застосунок Крадіжка даних та е-повістки: Міноборони спростовує найпопулярніші міфи про застосунок "Резерв+"
У Києві збільшили суму компенсації за придбання генераторів ОСББ для багатоповерхівок: Як її отримати? У Києві збільшили суму компенсації за придбання генераторів ОСББ для багатоповерхівок: Як її отримати?
Родичі керівництва київської Служби у справах дітей незаконно виїхали за кордон: Прокуратура почала розслідування Родичі керівництва київської Служби у справах дітей незаконно виїхали за кордон: Прокуратура почала розслідування