USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

Працівників ПЕК та ІТ автоматично забронюють від мобілізації

Жодних обмежень щодо кількості броньованих працівників для цих двох галузей не застосовуватиметься
Бронювання працівників
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Кабінет міністрів змінив порядок бронювання військовозобов'язаних працівників критично важливих підприємств паливно-енергетичного комплексу (ПЕК) та інформаційно-технологічної (ІТ) галузей. Вони отримали бронювання без будь-яких обмежень. Про це йдеться в постанові №555 від 14 травня.

Документ дозволяє військовозобов'язаним працівникам ПЕК, перелік яких затверджує Міністерство енергетики, автоматично бронюватися незалежно від їхнього військового звання, віку та військово-облікової спеціальності.

Такі самі правила запровадили для працівників ІТ-компаній, які визначені Міністерством цифрової трансформації як критично важливі. Тобто жодних обмежень щодо кількості броньованих працівників для цих двох галузей не застосовується.

Бронювання також поширюється на працівників підрядних організацій, які задіяні у будівництві, ремонті, відновленні, виготовленні та/або постачанні обладнання, наданні послуг та проведенні інших інженерно-технічних заходів, необхідних для безперебійного функціонування Об'єднаної енергетичної системи та газотранспортної системи України.

Бронь співробітників букмекерської контори та служби доставки

Вчора народний депутат Олександр Федієнко опублікував документ, у якому Кабінет міністрів забронював від мобілізації букмекерську компанію, рекламні агентства та компанії з власниками зі Сполучених Штатів Америки. До списку увійшли зокрема Glovo, "Фавбет" і Visa. 

Ці компанії Міністерство цифрової трансформації визнало критично важливим на підставі трьох із семи критеріїв: відсутність заборгованості по ЄСВ, рівень зарплати й те, що вони є резидентами "Дія.Сіті".

Проте міністерка економіки Юлія Свириденко згодом повідомила, що бронювання працівників Glovo, Visa та деяких інших технологічних компаній скасовано. 

Читайте також:
Цього року в ряди ВМС стане флагман Цього року в ряди ВМС стане флагман "Гетьман Іван Мазепа": Як його застосовуватимуть
Бої у Часовому Ярі: Окупанти рухаються до Торецька Бої у Часовому Ярі: Окупанти рухаються до Торецька
З Маріуполя вивезли ще одну партію українського зерна З Маріуполя вивезли ще одну партію українського зерна
Шалені втрати на спробі взяти лиш один мікрорайон міста: Військові назвали, скільки росіян загинуло у Часовому Ярі Шалені втрати на спробі взяти лиш один мікрорайон міста: Військові назвали, скільки росіян загинуло у Часовому Ярі