USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 3 9 3 0 (+950)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Вагнерівці використовують Twitter і Facebook для набору новобранців, – Politico

За даними британської дослідницької групи Logically, оголошення про роботу в ПВК "Вагнера" за останні 10 місяців набрали майже 120 тисяч переглядів у двох соцмережах
ПВК Вагнера
Джерело: відкриті джерела

Російське збройне формування найманців ПВК "Вагнера" використовує Twitter і Facebook для вербування медиків, операторів безпілотників і навіть психологів для участі в бойових діях, зокрема в Україні. Про це повідомляє Politico.

Так, за даними британської дослідницької групи Logically, що займається дезінформацією, оголошення про роботу в ПВК "Вагнера", найманці якої діють у кількох країнах, за останні 10 місяців набрали майже 120 тисяч переглядів у двох соціальних мережах.

"Дописи публікують десятками мов, зокрема французькою, в'єтнамською та іспанською. У публікаціях є контактні номери телефонів, акаунти в Telegram і пропозиції зарплат, які дорівнюють близько 2 тис. 800 євро на місяць, а також різні пільги, включаючи оплачувані вихідні та медичне обслуговування", – пише видання.

За словами керівника Logically Кайла Волтера, деякі з цих постів є "справжніми пропагандистськими фільмами" в поєднанні з номерами телефонів.

"Приєднуйтесь до нас зараз, щоб захистити честь Росії та багатополярний світ!" – це можна прочитати французькою мовою на Facebook. А це – "Євген Пригожин безпосередньо з Бахмута запрошує волонтерів від 22-х до 55 років на роботу в ПВК Вагнера!" – написано індонезійською в Twitter.

Волтер зауважив, що дослідники групи продовжують розглядати ПВК "Вагнера" як все більш небезпечну загрозу у світі, а той факт, що ці дописи поширюються в інтернеті, "викликає занепокоєння".

Новини за темою: Влада Криму боїться українського контрнаступу, тому швидко створює ПВК, – ГУР

Що кажуть у Meta і Twitter?

У компанії Meta, яка є власником Facebook, запевняють, що знають про небезпечність групи "Вагнера" і вона не може бути присутньою на їхніх платформах. Також компанія видаляє цей контент, якщо його помічає.

Водночас Twitter відповів на запит про коментар автоматичним емодзі.

Нагадаємо, минулого тижня компанія соціальних медіа вийшла з Хартії Європейського Союзу про боротьбу з дезінформацією.

Що відомо про ПВК "Вагнера"

ПВК "Вагнера" – російський неофіційний військовий підрозділ, який бере участь у наземних операціях у Сирії, Африці, Лівії, Латинській Америці та у війні з Україною на боці Росії. Організацію підозрюють у численних воєнних злочинах як в Україні, так і в інших країнах, де вона діє.

29 травня стало відомо, що інтенсивність наступальних дій ворога на Бахмутському напрямку суттєво знизилася, оскільки росіяни заміняють війська з вагнерівців на регулярні підрозділи. І намагаються стабілізувати оборону на цьому напрямку, розповіла заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

Новини за темою: Заяви Пригожина про відхід підрозділів ПВК "Вагнера" з Бахмута – не більше ніж елемент політичного піару
Читайте також:
Британцю оголосили підозру в підпалі лондонських підприємств за вказівкою РФ Британцю оголосили підозру в підпалі лондонських підприємств за вказівкою РФ
Власник TikTok радше закриє свій додаток у США, ніж продасть його, – Reuters Власник TikTok радше закриє свій додаток у США, ніж продасть його, – Reuters
В Україні розробляють законопроєкт про регулювання дезінформації та пропаганди у медіа й соцмережах, – ЗМІ В Україні розробляють законопроєкт про регулювання дезінформації та пропаганди у медіа й соцмережах, – ЗМІ
Заборону TikTok у США підтримали конгресмени Палати представників Заборону TikTok у США підтримали конгресмени Палати представників