USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 2 9 8 0 (+1040)
USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00

Вагнерівці виводять свої підрозділи з Бахмута, натомість у місто заходить регулярна армія, – Маляр

За словами заступниці міністра оборони, українські воїни своїми діями "відчутно ускладнюють" окупантам цей процес
Маляр
Ганна Маляр
Джерело: відкриті джерела

Інтенсивність наступальних дій ворога на Бахмутському напрямку суттєво знизилася, оскільки росіяни заміняють війська з "вагнерівців" на регулярні підрозділи. І намагаються стабілізувати оборону на цьому напрямку, розповіла заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

За її словами, українські воїни своїми діями відчутно ускладнюють окупантам цей процес. Водночас інтенсивність ворожих артилерійських обстрілів не зменшилась.

"Вагнерівці" виводять свої підрозділи з Бахмута, на їхнє місце заходить регулярна армія. Українські війська контролюють околиці в південно-західній частині в районі "Літак". На півночі передмістя також є заміна ворожих підрозділів, а на півдні ворог хоче посилитись та наростити армійські підрозділи", – прокоментувала оперативну ситуацію заступниця міністра.

І додала, що просування на флангах станом на вчора, 28 травня, та сьогодні зранку не здійснюється у зв'язку з виконанням інших завдань.

Новини за темою: У Бахмуті та на флангах наразі немає активних боїв, – Маляр

Що кажуть у Сухопутних військах ЗСУ

Разом з тим генерал-полковник, командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський вважає ситуацію в Бахмуті "доволі неоднозначною".

"Противник ПВК "Вагнера" зараз у Бахмуті. Але ж він фактично перебуває у своєрідній мишоловці. І зараз Пригожин намагається вивести свої підрозділи та завести армійські підрозділи, цей процес затягується. Він там робить різні заяви. А наше завдання тільки одне – бити ворога, звільняти територію, просуватися вперед і до кордонів", – звернувся Сирський до військових.

Що кажуть в ISW

Поступ російських військ на флангах Бахмута лишається повільним, констатує американський Інститут дослідження війни (ISW) в останньому звіті від 28 травня.

За оцінкою аналітиків, темпи російських операцій навколо міста лишаються "помітно низькими". ISW посилається на дані Генерального штабу від 28 травня, за якими російські сили марно наступали в районі Бахмута: поблизу Оріхово-Василівки, на захід від Хромового та в напрямку Іванівського. Також речник Східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий напередодні повідомив про лише одне бойове зіткнення поблизу районного центру за попередню добу.

"Кадри з геолокацією, опубліковані 28 травня, показують, що російські війська досягли незначних успіхів на захід від Кліщіївки (сім кілометрів на південний захід від Бахмута). Російські військові блогери стверджували, що російські сили контратакують на захід від Кліщіївки, але українські сили зберігають свої нинішні позиції в цьому районі", – йдеться у звіті.

Крім того, за даними ISW, українські військові в районі міста "висловлювали оптимістичні очікування, що зниження темпів російських операцій навколо Бахмута сприятиме подальшим обмеженим і локалізованим українським контратакам".

Новини за темою: ЗСУ призупинили наступ у Бахмуті, – Сирський
Читайте також:
"Рамштайн 2.0": Міноборони роз’яснило, що це та як воно працюватиме
Закон про мобілізацію почне діяти з 18 травня: Основні зміни Закон про мобілізацію почне діяти з 18 травня: Основні зміни
Зброя і техніка: Міноборони вже уклало контрактів на понад 582 мільярда гривень Зброя і техніка: Міноборони вже уклало контрактів на понад 582 мільярда гривень
На оборону за три місяці спрямували 60% усіх видатків держбюджету На оборону за три місяці спрямували 60% усіх видатків держбюджету