USD
НБУ
39.40
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.34
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 5 3 0 0 (+1040)
USD
НБУ
39.40
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.34
Готівка
42.90

Канада виділить 2,3 млн доларів на виробництво українських дронів

Також країна передасть Україні ще 100 дронів Teledyne FLIR
Україна Канада
Канада підтримує Україну у війні
Джерело: відкриті джерела

Канада виділить 3 млн канадських доларів (близько 2,3 млн дол. США) на оплату українського виробництва бойових дронів для потреб Збройних сил України. Про це повідомляє міністерство оборони країни за підсумками засідання у форматі "Рамштайн".

"Канада вперше виділяє кошти на виробництво військових дронів безпосередньо в Україні й робить це у співпраці з Об’єднаними королівством", – йдеться в повідомленні.

Крім того, Канада додатково виділить 13 млн канадських доларів (близько 10 млн дол США) на чеську ініціативу із виробництва й закупівлі артилерійських боєприпасів для України у третіх країн.

"Ці кошти виділяються на додачу до оголошених минулого місяця 40 млн дол, тож загальний внесок Канади до чеської ініціативи сягає понад 53 млн дол (понад 40 млн дол. США, – ред.)", – кажуть у міністерстві.

Також країна передасть Україні ще 100 дронів Teledyne FLIR, на додачу до обіцяних раніше 800.

Що ще вирішили на "Рамштайні"?

За результатами "Рамштайну" глава Пентагону Ллойд Остін заявив, що Україна отримає від Сполучених Штатів Америки ще один пакет допомоги на 6 млрд доларів. 

Це найбільший пакет допомоги. Він буде включати критично важливі засоби перехоплення для систем NASAMS і Patriot. Більше безпілотників та іншого обладнання. А також велику кількість артилерійських боєприпасів та ракет земля-повітря.

Читайте також:
Росіяни просунулися в 4-х областях: ISW показав, як змінюється фронт Росіяни просунулися в 4-х областях: ISW показав, як змінюється фронт
Окупанти намагаються вийти до Курахового та Покровська, - Сирський Окупанти намагаються вийти до Курахового та Покровська, - Сирський
Керівників ТЦК, причетних до мобілізації Керівників ТЦК, причетних до мобілізації "заброньованих", будуть карати, а зменшити черги в ТЦК допоможе лише цифровізація: Федієнко про мобілізацію в Україні
Путін прагне захопити Харків і Київ: Чи почне Росія наступ? Путін прагне захопити Харків і Київ: Чи почне Росія наступ?