USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

В Україну прибули ще дві системи ППО, які збивають все, – Зеленський

Президент заявив, що за допомогою такого озброєння українські воїни захищатимуть регіони країни
Зеленський
Володимир Зеленський, президент України
Джерело: Володимир Зеленський

Україна сьогодні, 2 лютого, отримала ще дві системи протиповітряної оборони. Вони здатні збивати "всі" повітряні цілі ворога. Про це у вечірньому зверненні заявив президент України Володимир Зеленський.

"І головна новина за сьогодні – новина, на яку ми всі давно очікували, заради якої ми на різних рівнях місяцями працювали. Результат – в Україну прибули ще дві системи протиповітряної оборони. Усі подробиці, звичайно, не слід говорити публічно. Але системи – які збивають все", – наголосив глава держави.

Він додав, що за допомогою такого озброєння українські воїни захищатимуть регіони країни. Також Зеленський наголосив, що поки систем все ще недостатньо для повного захисту України, але заради цього "працюють щодня".

Варто зазначити, що станом на зараз у розпорядженні українські захисники мають лише два типи таких зенітних ракетних комплексів, які можуть збивати всі цілі, – це Patriot і SAMP/T.

Нагадаємо, в середині січня українські захисники успішно застосували саморобну протиповітряну оборону. Знищили "Шахед" на відстані дев'яти кілометрів.

Раніше ми повідомляли, що системи протиповітряної оборони Patriot, які працюють в Україні, вже збили 15 російських ракет "Кинджал".

Крім цього, командування Повітряних сил ЗСУ натякало, що три російські винищувачі-бомбардувальники Су-34 22 грудня могли збити із зенітно-ракетного комплексу Patriot

Читайте також:
Зеленський заявив, що для захисту критичної інфраструктури України нині потрібно мінімум сім систем ППО Зеленський заявив, що для захисту критичної інфраструктури України нині потрібно мінімум сім систем ППО
"Коли ми говоримо "Харків" - це, передусім, буде далекобійна зброя", - Зеленський
У Росії немає стільки сил, як на початку вторгнення, щоб повторити наступ на Київ, - Зеленський У Росії немає стільки сил, як на початку вторгнення, щоб повторити наступ на Київ, - Зеленський
Зеленський схвалив мобілізацію засуджених Зеленський схвалив мобілізацію засуджених