USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

Люди важливі, але це не значить, що можна подарувати росіянам 30% нашої землі, – Зеленський

За словами президента, немає гарантій, що після заморозки конфлітку РФ не піде далі
Зеленський
Президент України Володимир Зеленський
Джерело: скріншот

Україна прагне зберегти життя своїх громадян, проте не готова поступитися третиною власної території на користь РФ. Про це заявив президент Володимир Зеленський в інтерв’ю BBC.

За словами президента, немає гарантій, що РФ не піде далі. Тому заморозка конфлікту зі збереженням за агресором вже захопленої території не є хорошим виходом з війни. 

"Хто вам сказав, що вони не підуть далі? Хто сказав, що спрацює заморожений конфлікт? Він вже був заморожений. Хто сказав, що Путін не хоче просто нас зруйнувати? Він хоче. Він просто хоче знову повернення Радянського Союзу під його керівництвом до кінця його днів", – каже він.

Глава держави наголосив, що програти війну – це програти свою країну.

"Хтось каже: "Та що важливіше для вас – територія або люди?" Як можна так порівнювати? Люди важливі, але це не значить, що можна подарувати їм (росіянам) 30% нашої землі", – заявив він.

Майже половина українців у тилу готова до переговорів із РФ

Згідно з опитуванням, більшість тилової частини України (44%) вважає, що час для початку мирних переговорів настав.

35% вважають, що цього поки не варто робити.

Водночас 83% опитаних не згодні з виведенням українських військ з Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей в їхніх адміністративних кордонах. Також 84% опитаних проти того, щоб віддати ці області агресору. 77% жителів України не можуть погодитися з тим, що всі західні санкції проти Росії мають бути скасовані.

Читайте також:
Латвія на початку 2025 року має намір провести міжнародний саміт Латвія на початку 2025 року має намір провести міжнародний саміт "Коаліції дронів"
У Києві зловмисники намагалися проникнути на об'єкт Міноборони У Києві зловмисники намагалися проникнути на об'єкт Міноборони
У Вовчанську точаться бої всередині багатоповерхівок У Вовчанську точаться бої всередині багатоповерхівок
Польща допоможе збивати російські ракети над Україною, щоб захистити АЕС Польща допоможе збивати російські ракети над Україною, щоб захистити АЕС