USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 4 2 6 0 (+860)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

В Україні суттєво подорожчала свинина

Якщо у першому кварталі середня ціна свиней забійних кондицій становила 67,76 грн/кг, то вже у квітні досягла 79,95 грн/кг
свинина м'ясо
Свинина
Джерело: відкриті джерела

Закупівельні ціни на свинину в живій вазі не змінювалися на початку 2023 року, але у квітні зросли більш ніж на 20%. Очікується збереження цін на поточному рівні. Про це повідомляє пресслужба агрохолдингу KSG Agro.

Якщо у першому кварталі середня ціна свиней забійних кондицій становила 67,76 грн/кг, то вже у квітні досягла 79,95 грн/кг, а в останній тиждень – 83,06 грн/кг.

"Після цінового затишшя у першому кварталі з початком весни ми спостерігали активність заготівельників, які збільшували закупівлі свинини, у тому числі в очікуванні підвищеного попиту в передпасхальний період. Водночас пропозиція якісної кондиційної свинини у військовий період була і залишається стриманою. Результатом стало підвищення закупівельних цін", – заявив голова Ради директорів KSG Agro Сергій Касьянов.

Зазначається, що зараз зберігається рівень пропозиції, який нижчий від попиту на свинину. При цьому вітчизняні виробники свинини не можуть повністю задовольнити попит, оскільки під час передпасхальної активності заготівельників максимально розпродавали свинину в живій вазі, а деякі продавали свиней навіть раніше від планових термінів, тобто з меншою вагою.

У найближчій перспективі ціни на свинину у живій вазі будуть в межах 75–85 грн/кг.

За даними асоціації "Свиноводи України" (АСУ), середня ціна закупівлі свиней забійних кондицій у січні – березні 2023 року склала 67,76 грн/кг, що на 0,6% нижче, ніж у четвертому кварталі 2022-го.

Дані держстату

Свинина Держстат
Джерело: Держстат

Свинина Держстат
Джерело: Держстат

Читайте також:
Нацбанк передбачає прискорену інфляцію Нацбанк передбачає прискорену інфляцію
Кабмін до серпня продовжив дію ПСО на газ для теплокомуненерго Кабмін до серпня продовжив дію ПСО на газ для теплокомуненерго
У березні річна інфляція знизилася до 3,2%: Що подешевшало найбільше? У березні річна інфляція знизилася до 3,2%: Що подешевшало найбільше?
Ціни на основні сільгоспкультури зростають, світ ризикує зіткнутися з продовольчою інфляцією, - Bloomberg Ціни на основні сільгоспкультури зростають, світ ризикує зіткнутися з продовольчою інфляцією, - Bloomberg