USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.96
Готівка
46.40
Втрати росіян: 6 5 0 6 4 0 (+1470)
USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.96
Готівка
46.40

В Україні оголосили перший аукціон для відновлюваної енергетики

Аукціон відбудеться 31 жовтня 2024 року на "Prozorro.Продажі"
Водень зелена енергетика

Фото ілюстративне

Джерело: відкриті джерела

Вперше в Україні ДП "Гарантований покупець" оголосило онлайн-аукціон з розподілу квоти підтримки підприємств, що виробляють електричну енергію з альтернативних джерел енергії. Про це інформує пресслужба Міністерства енергетики.

У відомстві кажуть, що першим лотом стала додаткова річна квота підтримки для вироблення електроенергії з енергії сонячного випромінювання розміром 11 МВт.

Станція має бути на лівому березі Дніпра, крім тимчасово окупованих територій та зони активних бойових дій.

"Аукціон відбудеться 31 жовтня 2024 року на "Prozorro.Продажі". Максимальний розмір цінової пропозиції учасника – 9 євроцентів за 1 кВт/год. Аукціон проходитиме на зниження ціни", – зазначають у міністерстві.

Ці торги в "зеленій енергетиці" не єдині. Повинні бути ще пілотні аукціони на 88 МВт вітрових електростанцій і 11 МВт для інших видів ВДЕ (біомаса, біогаз, малі ГЕС).

До речі, влітку в Житомирі та Вінниці майже не вимикали світло. Міська влада пояснювала це тим, що, наприклад, у Житомирі є власна генерація на базі комунальних підприємств, а саме – велика сонячна електростанція потужністю 50 мегаватів на околиці.

Новини за темою: Україні слід переходити на "зелену" економіку, на цьому наголошують міжнародні партнери, – експерт

Що таке "зелена енергетика"?

Під "зеленою енергетикою" розуміють відновлювальні джерела енергії, невичерпні у природі. Її поділяють на сонячну, вітрову, біоенергетику, гідроенергетику, геотермальну та енергію довкілля.
 
Вважається екологічно чистою, нешкідливою, а також потрібною у майбутньому.
Читайте також:
Україна закликає Бразилію не допустити ударів Росії по вітчизняних АЕС Україна закликає Бразилію не допустити ударів Росії по вітчизняних АЕС
Кремль готує удари по критичних обʼєктах ядерної енергетики України напередодні зими Кремль готує удари по критичних обʼєктах ядерної енергетики України напередодні зими
ВАКС залишив під вартою звільненого заступника міністра енергетики Хейла ВАКС залишив під вартою звільненого заступника міністра енергетики Хейла
ЄС виділить Україні додаткові 160 млн євро для енергетики ЄС виділить Україні додаткові 160 млн євро для енергетики